Prova pilot (I)

S’apropa l’inici de la temporada inaugural de la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC), i comenceu a ser legió els que us heu apuntat a aquest projecte. Des de l’equip editor de la Lliga volem assegurar-nos que tots els participants tingueu clara la dinàmica de funcionament de la competició, des del seu mateix començament. És el nostre objectiu primordial que aquesta primera temporada de la Lliga tingui un inici fluid i suau per a tothom.

Per tal de gaudir d’un desenvolupament harmònic del procés competitiu, durant els propers dies i setmanes iniciarem una sèrie de proves pilot que requeriran la participació activa de tots els membres de la Lliga.

En la nostra primera prova, a continuació, simularem un encontre típic dels que es donaran habitualment durant la competició, presentant dos textos simples en pugna. Un cop llegits i analitzats ambdós textos, els participants i seguidors de la Lliga haureu de donar resolució a l’enfrontament emetent els vostres vots.

Recordem, abans de passar a la pràctica, el funcionament bàsic d’un enfrontament de la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC):

 • Els escriptors contendents unes vegades competireu com a locals i unes altres com a visitants.
 • El contendent que actuï com a local tindrà dret a triar tema o handicap per a tots dos textos en competició; el contendent que actuï com a visitant escriurà el seu text d’acord amb el marc que hagi establert el seu contrincant.
 • Ambdós contendents enviareu els vostres textos a l’equip editor de la Lliga, que els publicarà.
 • Començarà el període de votació, comentari i/o impugnació dels textos (durant aquesta fase serà important tenir en ment la normativa de la competició, que seguirem exercitant en propers casos pràctics).
 • Finalitzat el període de votació, l’equip editor de la Lliga publicarà el recompte de vots i proclamarà el guanyador de l’encontre.

Tenint en compte tot l’anterior, procedim tot seguit a la celebració del primer combat literari de prova:

El tema escollit per als textos ha estat: l’assassinat.

Els textos en competició són els següents:

TEXT A:

“La puça va matar l’elefant. La família de l’elefant va jurar revenja, però mai ningú no va ser capaç de trobar el més mínim rastre de la puça assassina.”

TEXT B:

“L’alfil negre va matar l’alfil blanc en combat. Afectat d’estrès post-traumàtic com a veterà de guerra, mai més no va ser capaç de tornar al tauler d’escacs.”

El combat ha començat. Podeu emetre els vostres vots fins dilluns dia 1 de desembre a les 23:59h. Per votar podeu  fer-ho en el mateix fil de comentaris d’aquesta entrada. Recordeu que per tal de votar cal que us identifiqueu amb algun tipus de signatura digital comprovable (compte Facebook, Twitter, WordPress, correu electrònic).

Endavant, microrelataires!

Gràcies a tots per la vostra cooperació.

 

12 thoughts on “Prova pilot (I)

 1. Jo em decanto pel text A, perquè, al meu parer, té més agilitat i és més mordaç, a banda de l’absurd del tema.

  @deomises

  M'agrada

 2. Doncs jo em decanto pel text B. Les guerres fratricides provoquen reacciones inesperades. Aquests dos semblaven germans de pare, i jo ho entenc, a mi també em provocaria un estrès post-traumàtic.

  M'agrada

 3. Em quedo amb el text B. Empatitzo amb l’àlfil negre i crec que amb una bona teràpia potser ho podria haver superat 😉

  M'agrada

 4. Retroenllaç: Resultats – Prova pilot (I) | Lliga de MicroRelataires Catalans

 5. Retroenllaç: Prova pilot (II) | Lliga de MicroRelataires Catalans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s