Prova pilot (II)

Des de l’equip editor de la LLMRC continuem amb la publicació de combats literaris de prova, per tal d’assegurar la familiaritat de tots els participants de la Lliga tant amb la dinàmica de la competició com amb les normes que la regeixen. Fa ja més d’una setmana, amb la celebració de la prova pilot (I), us vam presentar un primer tastet de l’aspecte que tindran els enfrontaments literaris en els quals us batreu. A continuació, simularem un nou encontre típic dels que es donaran habitualment durant la competició, presentant dos textos simples en pugna. Un cop llegits i analitzats ambdós textos, els participants i seguidors de la Lliga haureu de donar resolució a l’enfrontament emetent els vostres vots i judicis.

Recordem, abans de passar a la pràctica, el funcionament bàsic d’un enfrontament de la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC):

 • Els escriptors contendents unes vegades competireu com a locals o desafiadors i unes altres com a visitants o desafiats.
 • El contendent que actuï com a local tindrà dret a triar tema o handicap per a tots dos textos en competició; el contendent que actuï com a visitant escriurà el seu text d’acord amb el marc que hagi establert el seu contrincant.
 • Ambdós contendents enviareu els vostres textos a l’equip editor de la Lliga, que els publicarà.
 • Començarà el període de votació, comentari i/o impugnació dels textos (durant aquesta fase serà important tenir en ment la normativa de la competició, que seguirem exercitant en propers casos pràctics).
 • Finalitzat el període de votació, l’equip editor de la Lliga publicarà el recompte de vots i proclamarà el guanyador de l’encontre.

Tenint en compte tot l’anterior, procedim tot seguit a la celebració del segon combat literari de prova:

El tema escollit per als textos ha estat: la Lluna.

El handicap escollit pel desafiador (i que haurà de complir el desafiat) ha estat: imposició de la paraula “vomitada”.

Els textos en competició són els següents:

TEXT A:

“Davant l’hafluència massiva de visitants que s’havia donat durant les darreres setmanes, el governador de la colònia lunar va decidir vetar l’allunatge de més naus provinents de la Terra. Com a bon exemple de llunàtic que ell mateix es considerava, s’havia mudat allí perquè era un tipus antisocial, no perquè li agradés més aquell tros insuls de pedra”.

TEXT B:

“Haver d’escoltar com els amants es prometien amor etern a la llum de la Lluna gairebé li va causar una vomitada antològica. Però sabia que no tenia més remei que empassar-s’ho, si després volia espiar-los mentre s’ho muntaven al cotxe .”

El combat ha començat. Podeu emetre els vostres vots fins divendres dia 12 de desembre a les 23:59h. Per votar podeu  fer-ho en el mateix fil de comentaris d’aquesta entrada. Recordeu que per tal de votar cal que us identifiqueu a través d’algun dels comptes que mantingueu a les principals xarxes socials del moment (Facebook, Twitter, Google+, Wordpress).

Endavant, microrelataires!

Gràcies a tots per la vostra cooperació.

8 thoughts on “Prova pilot (II)

  • Recomanaria que intenteu votar en base al contingut del text o a la seva qualitat global, deixant de banda les possibles errades formals que s’hi apreciïn. Les errades sintàctiques o d’ortografia (que moltes vegades responen a una simple manca de cura) ja tenen els seus mecanismes de penalització pertinents. Amb l’emissió del vot el que pretenem és que determineu quin text us ha agradat més, us ha semblat millor idea o heu trobat més ben parit.

   M'agrada

  • Una aclaració sobre la paraula obligatòria:
   La paraula obligatòria la imposa l’autor del text A (que actua com a desafiador o local) sobre l’autor del text B (que actua com a desafiat o visitant). Només el desafiat o visitant, en aquest cas, tenia l’obligació d’incloure-la en el seu text. Es tracta d’una facultat que hem anomenat “dret d’ús d’handicap”. Podeu consultar la seva regulació a l’apartat de “normativa específica”.

   M'agrada

 1. M’afrada més la temàtica del text A, però l’estil és una mica carregós. Per tant, el meu vot és pel text B, amb un estil més pulit.

  M'agrada

 2. Retroenllaç: Resultats – Prova pilot (II) | Lliga de MicroRelataires Catalans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s