Prova pilot (III)

Des de l’equip editor de la LLMRC continuem amb la publicació de combats literaris de prova, per tal d’assegurar la familiaritat de tots els participants de la Lliga tant amb la dinàmica de la competició com amb les normes que la regeixen. Anteriorment, amb la celebració de la prova pilot (I) i la prova pilot (II), us vam presentar un primer tastet de l’aspecte que tindran els enfrontaments literaris en els quals us batreu. A continuació, simularem un nou encontre típic dels que es donaran habitualment durant la competició, i, a més a més, comprovarem els efectes que tindran els resultats obtinguts sobre un grup classificatori semblant als que integraran la primera fase de la Lliga.

Procedirem presentant, tot seguit, un grup genèric i dos textos simples en pugna. Un cop llegits i analitzats ambdós textos, els participants i seguidors de la Lliga haureu de donar resolució a l’enfrontament emetent els vostres vots i judicis.

Recordem, abans de passar a la pràctica, el funcionament bàsic d’un enfrontament de la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC):

 • Els escriptors contendents unes vegades competireu com a locals o desafiadors i unes altres com a visitants o desafiats.
 • El contendent que actuï com a local tindrà dret a triar tema o handicap per a tots dos textos en competició; el contendent que actuï com a visitant escriurà el seu text d’acord amb el marc que hagi establert el seu contrincant.
 • Ambdós contendents enviareu els vostres textos a l’equip editor de la Lliga, que els publicarà.
 • Començarà el període de votació, comentari i/o impugnació dels textos (durant aquesta fase serà important tenir en ment la normativa de la competició, que seguirem exercitant en propers casos pràctics).
 • Finalitzat el període de votació, l’equip editor de la Lliga publicarà el recompte de vots i proclamarà el guanyador de l’encontre.

Tenint en compte tot l’anterior, procedim tot seguit a la celebració del tercer combat literari de prova:

El grup dins el qual es desenvolupa l’enfrontament té l’aspecte següent, abans que s’iniciï l’encontre:

GRUP 1

PARTICIPANT A

Punts: 13    Vots: 62    Handicap: 4

Victòries: 6    Empats: 1    Derrotes: 0

PARTICIPANT B

Punts: 12    Vots: 54    Handicap: 0

Victòries: 6    Empats: 0    Derrotes: 1

PARTICIPANT C

Punts:    Vots: 31    Handicap: 6

Victòries: 3    Empats: 3   Derrotes: 1

PARTICIPANT D

Punts:    Vots: 25    Handicap: 2

Victòries: 4    Empats: 0    Derrotes: 3

 

S’enfronten el Participant B contra el Participant A.

El tema escollit per als textos ha estat: gats.

El Participant B, actuant en qualitat de desafiador, no pot imposar handicap, ja que no li resten punts disponibles.

Els textos en competició són els següents:

TEXT B:

“Es mirava el gat meravellada. De cop i volta, i sense cap explicació coerent, l’animal parlava i ella l’entenia:

—Tu! Mala puta! Posam pinso… que estic afamat!

En una llàgrima davallant-li per la galta, la pobre noia va anar a buscar el sac. Hauria preferit que el seu estimat gatet hagues continuat miolant.”

TEXT A:

“Va fugir lluny de l’autopista tot rebentant caps a tort i a dret. Mai s’hauria imaginat que el gat amb què havia canviat tantes rodes un dia li serviria per sobreviure a una apocalipsi zombi… si més no uns preciosos minuts extres.”

El combat ha començat. Podeu emetre els vostres vots fins divendres dia 19 de desembre a les 23:59h. Per votar podeu  fer-ho en el mateix fil de comentaris d’aquesta entrada. Recordeu que per tal de votar cal que us identifiqueu a través d’algun dels comptes que mantingueu a les principals xarxes socials del moment (Facebook, Twitter, Google+, Wordpress).

Endavant, microrelataires!

Gràcies a tots per la vostra cooperació.

12 thoughts on “Prova pilot (III)

  • Fóra bo que us acostuméssiu a comentar, encara que sigui breument, alguna cosa sobre el textos que competeixen quan voteu. A tots els escriptors ens agrada tenir feedback sobre allò que hem fet bé o malament.

   M'agrada

  • Inevitablement sempre es té en compte a l’hora de jutjar un text, però intenteu no descartar escrits per la presència de faltes d’ortografia. Proveu d’emetre el vostre vot em base a paràmetres com el contingut o la frescor de l’estil narratiu. La gravetat o l’abundància de les faltes d’ortografia ja troben la seva penalització pertinent a través d’un mecanisme paral·lel.

   M'agrada

 1. Text A. Per breu i perquè de ben segur tots heu volgut tenir aquest moment de bogeria incontrolada que expressa tant bé. Jo no és clar. A més el text B té alguna falta d’ortografia que l’hauria de desqualificar, em penso.

  M'agrada

 2. Retroenllaç: Resultats – Prova pilot (III) | Lliga de MicroRelataires Catalans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s