Crònica i resultats de la I Mêlée en directe de la LLMRC

 


 

El passat divendres dia 21 d’agost va tenir lloc la I Mêlée en viu i en directe de la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC) al “Jamming Lounge” del barri de Gràcia de Barcelona, organitzada en col·laboració amb l’Ignacio J. Borraz (AKA Dedal0) i el seu projecte literari “Me suenan tus letras“. En el marc d’una jornada literària molt propera i càlida, punt de trobada de vells i nous coneguts del món de les lletres catalanes, la LLMRC va presentar-se fora de la virtualitat, amb la presència i la participació del seu fundador i editor, en David Castejón i Ferrer.

L’entrevista que l’Ignacio va fer al David, i que podeu revisar en aquest enllaç, va servir com a prèvia a la celebració d’una mêlée excepcional, on diversos membres de la Lliga (presents i també absents) es van batre en una batalla èpica contra altres escriptors externs a la competició, acompanyats per les notes improvisades del cantautor Fran Torres, que també va aprofitar per presentar el seu projecte personal “Hereus de les estrelles“.

Les normes de la batussa van ser les habituals; el tema triat, el viatge interdimensional; el premi en joc, una antologia de relats sobre viatges a través del temps, escrita per un conjunt d’escriptors catalans:

 

“Punts de fuga”, publicat per l’editorial Males Herbes – Premi de la I Mêlée en directe de la LLMRC

“Els viatges en el temps, ja siguin literals o metafòrics, cap al destí de la humanitat o cap a la pròpia infància, constitueixen un dels grans anhels de la nostra imaginació i, per tant, són una llaminadura a mans de qualsevol narrador. Perfectament conscients d’aquesta sort, vint-i.sis escriptors catalans actuals ens ofereixen les seves visions del tema, cadascuna vinculada a una manera particular d’entendre la literatura. El resultat funciona com un calidoscopi de contes on es combinen les especulacions científiques amb les intrigues històriques, els retrats costumistes i els experiments formals, observats des d’òptiques tan diverses com la humorística, la filosòfica o la sentimental.” 

 

Sense més dilació, i després d’una breu pausa musical, els prolegòmens van deixar pas a la competició.

Com sempre la batussa va ser despietada i va suposar el vessament d’una quantitat ingent de lletres. En aquesta ocasió, però, els participants van tenir l’oportunitat de grunyir-se a la cara i reptar-se mútuament amb gestos amenaçadors. I el públic que s’amuntegava als marges del ring de la paraula va poder aplaudir, victorejar i llençar flors als seus ídols…

Imatges dels diferents participants en acció:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquí sota podeu llegir els relats que van entrar en combat, clicant directament sobre els enllaços:

Un cop finalitzada la lectura de tots els contendents, en Dedal0 (que com a membre de l’organització havia escollit participar fora de concurs) va llegir la seva proposta, a manera de cloenda de les hostilitats.

Podeu fer-hi un cop d’ull clicant l’enllaç següent:

Finalment, es va procedir a fer la votació que havia de decidir el guanyador de la mêlée, a mà alçada entre tots els assistents a l’esdeveniment, on cada persona que es pronunciava tan sols ho podia fer a favor d’un únic relat. El recompte de danys i baixes, després d’una breu recapitulació que recordava totes les propostes en lídia aquella vesprada, ens va deixar els resultats següents:

 


UFO – 0 vots (MIA)

 

CIRÀ DEL BAR GERARD – 5 vots (Supervivent)

 

 ANDREU GIRALT (no LLMRC) – 2 vots (KIA)

 

 ÀTOMS i LLETRES – 5 vots (Supervivent)

 

 FERRAN D’ARMENGOL (no LLMRC) – 4 vots (KIA)

 

 NYMERIO – 3 vots (KIA)

 

DEÒMISES – 2 vots (KIA)

 

RUBÉN GUALLAR (no LLMRC) – 1 vot (KIA)
 

 

1 desaparegut i 5 caiguts en combat (descansin en pau els seus textos gloriosos). I 2 supervivents, que s’aixecaven sobre les runes de l’hecatombe literària per batir-se fins la mort en una nova ronda que hauria de proclamar el guanyador final de la vetllada.

En aquesta segona ocasió, ja definitiva, i després del corresponent redoblament de tambors previ al col·lapse de totes les emocions, es va produir el resultat següent, moment àlgid de l’esdeveniment:

 


 

L’Àtoms i Lletres es proclamava, d’aquesta manera, guanyador absolut de la mêlée. I tornava a situar-se al centre dels focus per recollir el premi que s’havia guanyat amb la suor del seu text:

 

 

Enhorabona Àtoms i Lletres! El teu nom passarà a partir d’aquest instant a formar part de la Galeria dels Campions de la LLMRC!

I gràcies a la resta de participants pels seus magnífics relats, que no ho van posar gens fàcil.

La jornada literària va finalitzar amb més música, repartiment de cava i la lectura lliure de tots aquells assistents a la vetllada que van preferir compartir les seves creacions fora de concurs.

Després de la seva excursió interdimensional, la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC) tornava ben satisfeta i plena de somnis renovats al seu refugi segur situat en algun punt del núvol immens que és la Xarxa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s