Ahir dijous 28 d’abril a les 23:59h es va acabar el termini de la primera ronda de votacions per decidir el guanyador de la Mêlée de Sant Jordi de la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC) 2016, esdeveniment que s’unia a les celebracions pel Dia del Llibre, i volia retre homenatge a tots els autors inconeguts que han fet, fan i faran gran la nostra literatura. Gràcies a la seva alta participació, la batussa va convertir-se en la més multitudinària de tots els temps, superant la Mêlée d’Any Nou, i això es va traduir en una gran dificultat a l’hora d’atorgar el vot.
Avui, en el moment d’avaluar les seqüeles de l’esdeveniment, el recompte de danys i baixes ens porta els resultats següents:
ANIMA’L’ANIMAL – 1 vot negatiu (MIA)
JULES – 0 vots (MIA)
QUIN VALIENTE – 0 vots (MIA)
GUERAU X. CASOL – 0 vots (MIA)
ÀTOMS i LLETRES – 0 vots (MIA)
SENYOR CORDILLS – 2 vots (KIA)
10 desapareguts i 5 caiguts en combat, que no han sucumbit sense donar abans molta guerra (descansin en pau els seus textos gloriosos).
I en una posició privilegiada, sense que calguin més rondes per dilucidar-ho, un únic supervivent i guanyador de la Mêlée de Sant Jordi 2016:
6 Vots (Guanyador)
Enhorabona a en Cul-de-sac, que per fi veu premiada la solvència de la seva escriptura, amb una trajectòria de gran solidesa al llarg de les dues temporades de la LLMRC .
Gràcies a la resta de participants pels seus magnífics relats, que no ho han posat gens fàcil.
El nom d’en Cul-de-sac passarà a engrossir la Galeria dels Campions de la LLMRC, amb aquest primer títol aconseguit. A més, com a premi per la seva victòria, el nostre guanyador rebrà l’obsequi d’una nova recopilació de relats curts, escrita per autors catalans.
Vet aquí l’obra escollida:
“A Malsons de gat hi trobareu quinze històries, quinze malsons d’índole ben diversa, amb personatges que habiten mons inquietants, on la foscor és gairebé sempre present, com si l’obscuritat per ella mateixa tingués el do d’afavorir que s’esdevinguessin fets extraordinaris. Sembla que en els humans, els malsons i la por van de bracet.”
Igor Kutuzov
Igor Kutuzov (Barcelona, 1973) va estudiar periodisme i història a Barcelona. El seu debut literari fou una novel·la llarga, Antigua Vamurta (2011), un relat decaire fantàstic i èpic. Editada per Grupo Ajec (Granada) i acabada de publicar pel mateix autor després del tancament de l’editorial, tant en paper com en format ebook, sota el títol de Antigua Vamurta Saga Completa (2013). Publica al 2012 un llibre de poemes en català, 4 Patis, en diferents plataformes digitals. Un any més tard, al 2013, publica un recopilatori de relats curts, 37 Relatos para leer cuando estés muerto, un conjunt de narracions diverses, moltes de gènere fantàstic, algunes d’amor, altres gairebé realistes y contes absurds. Publica, en diferents plataformes digitals, el primer llibre de poesia en espanyol al 2014. A Poemas 3,14 el poeta indaga que hi ha darrera de la vida quotidiana, en l’amor, la mort i l’existència, des d’òptiques diferents. Canciones de Hierro, 2015, el segon llibre de poemes en castellà, publicat després d’anys de treballs i correccions. És un cant al present, als nostres dies, a aquests anys desesperats de ferro. Un poemari que observa els altres i al mateix autor i que, des d’una mirada poètica, plasma el batec dels temps actuals. A l’actualitat està a punt de publicar el segon llibre de relats i treballa intensament en el tercer llibre de poemes. Manté una constant activitat a la xarxa a través del seu blog “Antigua Vamurta”, cada cop més orientat a la poesia.
Sergi G. Oset
Sergi G. Oset (Barcelona, 1972) fonamenta la seva producció literària en la minificció, tot i que també sovinteja el relat fantàstic.
- Segon premi al concurs de microrelats «BYTE», (2011).
- Finalista en la categoria de microrelat al «VII Premi Literaride Narrativa Breu», organitzat per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, (2011).
- Tercer premi al concurs de microrelats «BLA-BLA», (2012).
- Finalista al «Primer premi ARC-Catarsi de Relats de Gènere», (2012).
- Finalista al «Primer Premi de Relats Pulp en Català», (2012).
- Tercer premial «III Concurs ARC de Microrelats ARC a la Ràdio», (2013).
- Dos relats seus publicats l’any 2012 van ser finalistes del «V Premi Ictineu» (2013), categoria de conte fantàstic escrit en català.
- Primer premi ex aequo al «Certamende Microrrelato de la V Microquedada»,(2015).
Patrícia Muñiz
Patrícia Muñiz (Barcelona, 1970) comença la seva trajectòria com a escriptora publicant relats fantàstics als fanzins Catarsi i Les Males Herbes, a més de ser col·laboradora habitual d’Underbrain Mgz. Obté el primer premi de relat curt al «Festival de Terror i Gore deMolins de Rei»(2008).
Aquestes són les seves publicacions més destacades:
- Corriente sanguínea, novel·la curta il·lustrada per Bouman. (Editorial Underbrain Books, 2012).
- Llibertat, participació al poemari col·lectiu. (Editorial Meteora, Col·lecció ARC, 2012).
- Play Room, novel·la que barreja gèneres com la ciència-ficció, el thriller i l’erotisme.(Editorial Underbrain Books, 2012).
- Live is life, participació al llibre de fotografies de Raquel Calvo. (Editorial Underbrain Books, 2013).
- Home gat, garrí renegat, novel·la curta ambientada al barri de Gràcia de Barcelona als anys 80, amb elements de realisme màgic (2013). Descàrrega gratuïta al web http://patriciamuniz.com.
- Lizzie: la estudiante que vendió sus bragas y acabo convertida en obra de arte, novel·la eròtica basada en testimonis reals (Amazon, 2015).
Gràcies, David, per unes correccions impecables i la gestió admirable d’aquest certamen també.
L’enhorabona a tots els participants: el nivell ha estat molt alt i la votació s’ha quedat curta. Sort que encara ens hi queda molt de camí per recórrer.
M'agradaM'agrada
Molt feliç de sobreviure a una Mêlée de Sant Jordi 2016 amb competidors tant bons. Content amb el premi rebut però sobretot satisfet per compartir aquesta lluita amb tots vosaltres.
M'agradaM'agrada
Totalment d’acord amb en lletraguarit. Chapeau per la feina del David i aquesta admirable lliga que ens uneix i ens obliga a superar-nos jornada a jornada.
M'agradaM'agrada