El passat divendres 28 d’abril a les 23:59h es va acabar el termini de la primera ronda de votacions per decidir el guanyador de la Mêlée de Sant Jordi de la Lliga de MicroRelataires Catalans 2017, esdeveniment que s’unia a les celebracions pel Dia del Llibre, i volia retre homenatge a tots els autors inconeguts que han fet, fan i faran gran la nostra literatura.
Avui, en el moment d’avaluar les seqüeles de l’esdeveniment, el recompte de danys i baixes ens porta els resultats següents:
A. H. BLACKSMITH – 0 vots (MIA)
1 desapareguda i 3 caiguts en combat, que no han sucumbit sense donar abans molta guerra (descansin en pau els seus textos gloriosos).
I en una posició privilegiada, sense que calguin més rondes per dilucidar-ho, una única supervivent i guanyadora de la Mêlée de Sant Jordi 2017:
4 Vots (Guanyadora)
Enhorabona a la Mar de Nit, que per fi veu premiada la insistència de la seva escriptura i l’esperit combatiu presentat a totes les mêlées.
Gràcies a la resta de participants pels seus magnífics relats, que no ho han posat gens fàcil.
El nom de la Mar de Nit passarà a engrossir la Galeria dels Campions de la LLMRC, amb aquest primer títol aconseguit. A més, com a premi per la seva victòria, la nostra guanyadora rebrà l’obsequi d’una recopilació de relats curts, escrita per una autora catalana.
Vet aquí l’obra escollida:
L’escriptora Marta Rojals dóna la clau per acostar-se a l’univers de Bel Olid: “La Bel et pot explicar la cosa més terrible de la manera més bella”. Aquest és el tret més signifi catiu de la seva literatura. Buscar la bellesa sense renunciar a la veritat, o a l’inrevés: buscar la veritat sense renunciar a la bellesa. Elegant i sintètica, la narrativa d’Olid no defuig mai el conflicte, ni personal ni social. Els temes de Vents més salvatges tenen a veure amb la feminitat, amb la parella, amb l’abús de poder, la violència institucionalitzada, la vida als marges de la societat, el dret a la diferència i també amb aquells petits gestos solidaris de persones anònimes que contribueixen a canviar el món, que canvien el món i el fan més habitable.”
Bel Olid
Bel Olid (Mataró, 1977) tradueix, fa classes i escriu novel·la, assaig, teatre, poesia, contes, blocs i textos de tota mena. Ha publicat l’assaig Heroïnes postmodernes: models literaris contra l’universal masculí (premi Rovelló 2010), el conte Crida ben fort, Estela (premi Qwerty al millor llibre infantil 2009), la novel·la Una terra solitària (premi Documenta 2010) i ara el llibre de contes La mala reputació. També col·labora en diferents mitjans.