Mêlée de Sant Jordi 2018 – Les seqüeles

 

El passat divendres 27 d’abril a les 23:59h es va acabar el termini de la primera ronda de votacions per decidir el guanyador de la Mêlée de Sant Jordi de la Lliga de MicroRelataires Catalans 2018, esdeveniment que s’unia a les celebracions pel Dia del Llibre, i volia retre homenatge a tots els autors inconeguts que han fet, fan i faran gran la nostra literatura.

Avui, en el moment d’avaluar les seqüeles de l’esdeveniment, el recompte de danys i baixes ens porta els resultats següents:

 

OTGERINYU – 0 vots (MIA)

 

 

XINXAN THE CAT – 1 vot (KIA)

 

QUIN VALIENTE – 1 vot (KIA)

 

UFO – 1 vot (KIA)

 

URANI – 1 vot (KIA)

 

 

TINIANA – 2 vots (KIA)

 

CUL-DE-SAC – 2 vots (KIA)

 

 

TXISKY – 3 vots (Caigut amb honors)

 

 

1 desaparegut, 6 caiguts en combat i 1 combatent digne de menció especial (Txisky), que no han sucumbit sense donar abans molta guerra (descansin en pau els seus textos gloriosos).

I en una posició privilegiada, sense que calguin més rondes per dilucidar-ho, un únic supervivent i guanyador de la Mêlée de Sant Jordi 2018:

4 Vots (Guanyador)

Deòmises

 

Enhorabona a en Deòmises, que per fi veu premiada la seva trajectòria dins la LLMRC i la insistència de la seva escriptura.

Gràcies a la resta de participants pels seus magnífics relats, que no ho han posat gens fàcil.

El nom d’en Deòmises passarà a engrossir la Galeria dels Campions de la LLMRC, amb aquest primer títol aconseguit. A més, com a premi per la seva victòria, el nostre guanyador rebrà un obsequi a l’alçada en forma de llibre.

Vet aquí l’obra escollida:

 

 

“El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?”

 

Joan-Lluís Lluís

(Perpinyà, 1963) ha publicat, entre altres obres, les novel·les El dia de l’ós (premi Crexells), Aiguafang (premi de la Crítica Serra d’Or), Les cròniques del déu coix (premi Lletra d’Or), El navegant (premi de la Crítica Serra d’Or); l’assaig pamfletari Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos, i el joc literari titulat Xocolata desfeta. Ha conreat gairebé tots els gèneres i registres, sempre de manera personal.

 

One thought on “Mêlée de Sant Jordi 2018 – Les seqüeles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s