IV Mêlée de Consolació (LLMRC 2018) – Les seqüeles (2)

 

Ahir divendres dia 19 d’octubre a les 23:59h es va acabar el termini de la segona ronda de votacions per decidir el guanyador de la IV Mêlée de Consolació de la III Lliga de MicroRelataires Catalans – LLMRC 2018. L’enfrontament final cara a cara entre en Txisky i en Cul-de-sac va esclarir quin dels dos autors va aconseguir adoctrinar millor els nostres lectors.

Avui, doncs, un cop finalitzada una segona votació que (aquest cop sí) ha estat definitiva, el recompte de danys i baixes ens porta el resultat següent:

 

3 + 2 Vots (Guanyador)

Txisky

 

3 + 1 Vots (Finalista)

Cul-de-sac

 

2 vots, sumats als 3 aconseguits en primera ronda, contra 1 vot addicional per part del seu rival, atorguen la victòria absoluta de la IV Mêlée de Consolació 2018 a en TXISKY.

Enhorabona al guanyador, per la seva revisió satírica de la trobada entre Franco i Hitler a Hendaia.

Gràcies a la resta de participants pels seus magnífics relats, que no ho han posat gens fàcil.

El nom d’en Txisky passarà a partir d’aquest instant a engrossir la Galeria dels Campions de la LLMRC, i també la seva llegenda personal, amb aquest segon títol consecutiu aconseguit. A més, com a premi per la seva victòria, el nostre guanyador rebrà l’obsequi d’una novel·la històrica escrita per un autor català:

Vet aquí l’obra escollida:

 

 

“Dins el riu, entre els joncs és la primera novel·la que tracta de la División Azul des d’un punt de vista català, una obra rigorosa i corprenedora que ens mostra la cruesa extrema que es vivia al front de la Segona Guerra Mundial, i les simpaties, avui en dia inconfessables, d’alguns intel·lectuals catalans cap al que estava passant a alemanya. En la seva nova novel·la, el mestre Munné-Jordà es posa a la pell de tres joves de biografies i idearis diferents, que van decidir allistar-se a la 250a Divisió d’Infanteria de la Wehrmacht i lluitar al costat de Hitler en una guerra devastadora. Aquest llibre, minuciosament documentat, ens permet entreveure les circumstàncies que van empènyer a alguns nois catalans, i fins i tot catalanistes, a fer costat a l’Alemanya nazi en front de la Rússia comunista. També s’hi fan evidents els motius pels quals, a la tornada, preferien callar i esborrar-ne el record.

 

Antoni Munné-Jordà:

A. Munné-Jordà (Barcelona, 1948) va publicar el primer conte el 1974 i des d’aleshores n’ha publicat una cinquantena, i una quinzena de llibres de novel·la i narrativa, sempre treballant entre la poètica de la ruptura i els gèneres populars. Ha estat dues vegades finalista del Premi Sant Jordi. Des de 1982 ha fet feines d’estudiós i divulgador de la ciència-ficció i ha estat present en iniciatives d’articulació del gènere, com la SCCFF.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s