Any nou, vida nova – MÊLÉE D’ANY NOU 2016

 

 

Micorelataire

 

Competició: Mêlée d’Any Nou – LLMRC 2016

Tema: Noves esperances

Condició necessària: Un dels personatges ha de tenir algun tipus de relació amb la mort

Contrincants: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

165 paraules
 

Any nou, vida nova

 

Un altre calfred recorre la meua esquena, així que més caldrà que m’aprope al cos de ma mare. La travessia en barca s’allarga. Quan fa que hem eixit del Marroc? Fins i tot pareix un somni recordar com ma mare em posava el salvavides: quan arribarem a Espanya serà ja 2016. Any nou, vida nova.

Pareix que haja passat molt de temps, la travessia s’allarga… Cada volta fa més fred, i més fosc. M’arrape un poc més a ma mare, però no tinc ganes de dir-li res. Només vull descansar, el pit em pesa més a cada metre que avança la barca.

No cal ser catastrofista. Al cap i a la fi, anem ben amples. No és com els altres, que van creuar l’estret atapeïts com animals. Jo puc tombar-me sencer sobre la barca. Sentir-me pesat sobre la fusta. Deixar-me envoltar pel silenci.

És agradable. Aquesta mar sense ones. Aquesta barca sense motor. Aquest barquer sense cara. Dormiré un poc. Quan arribe, que em desperten.

 

2 thoughts on “Any nou, vida nova – MÊLÉE D’ANY NOU 2016

 1. M’encanta el desenvolupament de la història, el fet que el tema “noves esperances” prengui un caire catastrofista perquè la sensació que crea és d’ambivalència i un no acaba sabent si sentir-se trist o agraït pel final. Es un final trist que no acaba de deixar-te trist perquè les “noves esperances” apareixen implícites en un final que és trist. I està molt i molt ben escrit.
  Així que el meu vot, sense pensar-m’ho un moment, és per aquest relat.
  Moltes felicitats per l’autor/a!!!

  M'agrada

 2. Després de fer totes les lectures i de repetir algunes de les lectures, dono el meu vot a aquest relat.

  N’hi ha 5 o 6 que crec que serien tots justos guanyadors d’aquesta primera mêlée. I he hagut d’esforçar-me per prendre una decisió. Al final, petits detalls ortogràfics han decantat el meu vot cap a aquest.

  Si bé el títol no m’agrada (no és una frase massa espanyola per a aquests protagonistes que no semblen ser espanyols? Bé, potser m’equivoco però tinc aquesta sensació), el text és en general molt ben escrit i el final, amb aquest canvi sobtat de barca, és visualment molt potent.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s