SaturnXXI – JORNADA 5

 

 

Dr Who

 

Grup: C

Rival: Deòmises

 

SaturnXXI

 

La intel·ligència famíliar sempre havia sigut mediocre però a part de les capacitats intel·lectuals, la Jupo també heretà el somni del seu besavi, ser astronauta, o si més no sortir del seu planeta. Ella ja estava farta de Mart i el seu cel rogenc, així que es presentà a les proves de cartografia galàctica. Viatjà a la Terra a fer l’examen i el va aprovar amb la nota justa. Per tant, la van enviar a Saturn,un destí no gaire prometedor. Però no es va desanimar. Havia trobat feina.

Quan va arribar a l’estació espacial SaturnXXI va observar que hi havia éssers de tota la galàxia treballant-hi. A Mart no hi havia tanta diversitat tret dels descendents dels colons humans i els marcians. Això la va sorprendre agradablement. Va decidir donar un tomb per l’estació. Semblava una turista sorpresa per tot el que anava veient. De sobte, va voler anar al lavabo i li preguntà a un alienígena verdós:

—Escolta, que em podries indicar on és el bany?

—HKJHGGKGbbvjhvj?

—Ah si, es veritat no m’he posat el traductor. Et preguntava pel bany.

—Al fons a la dreta.

L’ésser la va mirar estranyat. Ella corria rient-se.

 

Tema: Saturn

195 paraules

 

7 thoughts on “SaturnXXI – JORNADA 5

  1. Hi ha lleis que són universals i immutables. La del lavabo és una d’elles, segur… Així que jo voto per aquest relat, senzill però amb un sentit de l’humor molt sa, difícil de trobar en el món de la ciència ficció.

    M'agrada

  2. Voto per aquesta estació espacial tan nostrada. El final m’ha fet somriure. A banda d’això, també m’ha agradat.la veu del narrador-protagonista, costumbrista i versemblant.

    Salutacions cordials

    M'agrada

  3. Voto per aquest relat. Mira que és gran la galaxia, tot i així, hi ha actituds universals 🙂
    Un relat senzill però ben treballat i divertit.

    M'agrada

  4. PARÀGRAF 1 – LÍNIA 1
    “La intel·ligència (famíliar)…” > A diferència del substantiu “família”, l’adjectiu “familiar” no duu accent.

    PARÀGRAF 2 – LÍNIES 4/5
    “Va decidir (donar un tomb) per l’estació.” > En català, com passa amb moltes altres accions, no es “dóna” un tomb, sinó que es “fa”. L’ús del verb “donar” per expressar aquest tipus d’accions és un calc del castellà.

    PARÀGRAF 5 – LÍNIA 1
    “Ah (si), es veritat…” > Recordem que el “sí” afirmatiu sempre porta accent.

    PARÀGRAF 5 – LÍNIA 1
    “Ah si, (es) veritat…” > Igualment, recordem que en català la tercera persona singular del verb “ser/ésser” sempre porta accent.

    Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

    Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

    M'agrada

  5. Tots dos molt reeixits, cadascú amb un to diferent. Un et posa en la pell del personatge més antipàtic de la mitologia grega, l’altre bromeja sobre les ganes de buscar el canvi en la vida. Per mi és un empat!

    M'agrada

Deixa un comentari