Desenvolupament dels enfrontaments

 

La Lliga de MicroRelataires Catalans (LLRMC) està pensada per disputar-se d’acord amb un format que preveu enfrontaments d’anada i tornada, és a dir, que cada parella de dos escriptors participants s’enfrontarà en dues ocasions al llarg de la competició (ja sia durant la fase de lliga de grups o a la fase eliminatòria): la primera vegada un dels contendents exercirà de desafiador o local; la segona vegada s’invertiran els papers, i aquell que primer haurà fet de desafiador assumirà el paper de desafiat o visitant.

La diferència entre exercir com a desafiador o desafiat radica fonamentalment en el fet que el desafiador posseirà la facultat d’escollir la temàtica dels relats que s’hauran de batre.

Tots els enfrontaments literaris de la LLMRC se celebraran a través de 3 moments temporals diferenciats: la convocatòria, la disputa i la valoració.

      1. La convocatòria és un període que s’iniciarà una setmana abans de la data establerta al calendari per a la celebració efectiva de cada enfrontament, i s’allargarà, com a màxim, 48 hores. Es caracteriza per la SELECCIÓ TEMÀTICA preliminar de l’enfrontament. Durant aquest temps, el contendent que actuï en qualitat de desafiador haurà de comunicar la seva elecció temàtica, amb un correu adreçat a l’equip de la LLMRC (lligamicrorelataire@gmail.com). En cas que no faci ús d’aquesta facultat dins del termini establert, es considerarà que ambdós textos podran ser lliures (sempre respectant un límit màxim de 200 paraules).
      2. La disputa correspon a la fase central de l’enfrontament, i consistirà en l’entrega, per part dels dos escriptors contendents, dels textos que hagin escollit posar en competició. Amb tal finalitat s’estableix un període que engegarà des del mateix moment en què es doni a conèixer el TEMA de l’enfrontament, i durarà fins a les 24:00 hores de l’últim dia explicitat en el termini d’entrega (normalment una setmana de temps) per a cada enfrontament. Els contendents hauran d’enviar els seus textos a l’equip editor de la Lliga (lligamicrorelataire@gmail.com) dins d’aquesta finestra temporal, o en cas contrari quedaran automàticament desqualificats.
      3. La valoració és la fase decisiva de l’enfrontament. Es considerarà iniciat des del mateix moment en què els textos apareguin publicats al web, i s’estendrà normalment al llarg dels 5 dies posteriors, fins a les 24:00 hores del darrer dia d’enfrontament (explicitat a cada convocatòria). Durant el temps d’obertura d’aquest període, qualsevol persona membre de la LLMRC o no, podrà efectuar els seus judicis i valoracions respecte als textos contendents, l’autoria dels quals romandrà a l’anonimat fins que el termini de votació hagi finalitzat.

 

Dins el fragor de la competició, a la LLMRC totes les fases de l’enfrontament literari són apassionants, però és durant la disputa de l’encontre que les emocions s’encenen entre l’afició.

 

Torna al funcionament de la LLMRC en 8 passos simples…

O…

SEGUEIX APRENENT SOBRE LA INICIATIVA AMB LA NORMATIVA DE LA LLMRC…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s