LA TANDA DE PENALTUITS

 

 

QUÈ ÉS?

La tanda de “penaltuits” es constitueix com  el sistema adoptat per la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC) a l’hora de resoldre els empats que es puguin produir durant les rondes eliminatòries de la competició.

 

CARACTERÍSTIQUES DELS “PENALTUITS”

Un “penaltuit” és un nanorelat de 140 caràcters de llargada màxima (d’acord amb el comptador de Twitter), entès com una unitat narrativa independent. És a dir, el “penaltuit” no podrà formar part d’una narració més àmplia, ni tampoc prendre formes no narratives tals com poemes, citacions o  aforismes. Com a càpsula narrativa autònoma i independent, el “penaltuit” haurà de comptar, a mode orientatiu, amb les característiques següents:

  • Plantejament, (nus) i desenllaç
  • Protagonista(es) recognoscible(s)
  • Conflicte

 

FUNCIONAMENT

Sempre que es produeixi un empat al final d’una ronda eliminatòria de la Lliga, l’equip editor convocarà tot seguit una tanda de “penaltuits” per resoldre la situació. En la mateixa convocatòria, que es farà de manera privada als implicats, s’especificaran tant el tema (que sempre l’escollirà l’organització de manera aleatòria) com els terminis d’entrega.

La tanda de “penaltuits” és resoldrà al millor de tres. Cadascuna de les tres rondes de “penaltuits” s’anunciarà a través de la seva pròpia convocatòria independent. Mai començarà una nova ronda fins que no s’hagi acabat el període de votacions corresponent a la ronda precedent.

A continuació d’haver quedat convocada una ronda de “penaltuits” (primera, segona o tercera), els implicats procediran a entregar els seus nanorelats, dins del termini fixat. Per fer-ho disposaran de tres canals:

  1. Publicació als respectius comptes Twitter (preferent)
  2. Publicació a la pàgina de Facebook de la LLMRC (alternatiu)
  3. Enviament de la proposta a l’adreça de correu de la Lliga: lligamicrorelataire@gmail.com (marginal)

ATENCIÓ: en qualsevol dels tres casos el text proposat haurà d’incloure en el seu cos la referència @llmrccat i el hashtag #penaltuit

Acabat el termini de publicacions, l’organització de la Lliga penjarà els “penaltuits” efectuats i s’obrirà el període de votacions, que seguirà el procediment estàndard establert per als enfrontaments regulars.

El guanyador de dues de les tres rondes superarà l’eliminatòria. En cas que persisteixi l’empat en alguna de les tres rondes inicials de “penaltuits”, s’obriran tantes rondes addicionals com siguin necessàries fins a esclarir el guanyador.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s