LA TANDA DE PENALTUITS

 

 

QUÈ ÉS?

La tanda de “penaltuits” es constitueix com  el sistema adoptat per la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC) a l’hora de resoldre els empats que es puguin produir durant les rondes eliminatòries de la competició.

 

CARACTERÍSTIQUES DELS “PENALTUITS”

Un “penaltuit” és un nanorelat de 140 caràcters de llargada màxima, entès com una unitat narrativa independent. És a dir, el “penaltuit” no podrà formar part d’una narració més àmplia, ni tampoc prendre formes no narratives tals com poemes, citacions o  aforismes. Com a càpsula narrativa autònoma i independent, el “penaltuit” haurà de comptar, a mode orientatiu, amb les característiques següents:

  • Plantejament, (nus) i desenllaç
  • Protagonista(es) recognoscible(s)
  • Conflicte

 

FUNCIONAMENT

Sempre que es produeixi un empat al final d’una ronda eliminatòria de la Lliga, l’equip editor convocarà tot seguit una tanda de “penaltuits” per resoldre la situació. En la mateixa convocatòria, que es farà de manera privada als implicats, s’especificaran tant el tema (que sempre l’escollirà l’organització de manera aleatòria) com els terminis d’entrega.

La tanda de “penaltuits” és resoldrà al millor de tres. A continuació d’haver quedat convocada, els implicats procediran a entregar els seus nanorelats, dins del termini fixat, a la bústia de correu de la Lliga: lligamicrorelataire@gmail.com

Acabat el termini de redacció i entrega, l’organització de la Lliga penjarà els “penaltuits” efectuats i s’obrirà el període de votacions, que seguirà el procediment estàndard establert per als enfrontaments regulars.

El guanyador de dos dels tres penaltuits superarà l’eliminatòria. En el cas (improbable) que persisteixi l’empat després dels 3 penaltuits inicials, s’obriran tantes rondes addicionals com siguin necessàries fins a esclarir el guanyador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s