L’engany – PRE-QUALIFICACIÓ

 

 

Otgerinyu

 

Eliminatòria: Pre-Qualificació – Anada

Rival: Dr Who

 

L’engany

 

Primer vingué la pintura, llavors l’èxit i finalment arribà la veritat. I quan sortí a la llum, res no tornà a ser com abans.

Aquell quadre, enaltit durant setmanes per la multitud, ara resultava artificial als ulls del poeta. Com ell, bona part dels amants de l’art, apesarats per l’engany, es posicionaren en contra del futur. A l’altre flanc s’hi trobaven els defensors de la tecnologia. Esclatà una guerra cultural, en alguns moments fins i tot també física. La gent embogia, res estrany en un món on la comunicació digital exaltava qualsevol debat. El motiu de la discussió fou el pintor de l’obra: un robot. Podia considerar-se creació, i per tant art, o era tan sols una mera còpia?

Ara que havia sortit a la llum, la polèmica esdevenia actualitat i l’actualitat real passava desapercebuda. Aprofitant aquesta avinentesa, els governants aplicaren mesures impopulars que d’altra banda no haguessin estat possibles, una vegada més.

Quan la gent despertà, el món era un altre. Els robots inundaven les cases i aquella pintura multiplicà la seva força immortalitzada als temaris escolars com a símbol de l’inici de la transició a l’era robòtica.

 

Tema: La pintura com a art

190 paraules

 

12 thoughts on “L’engany – PRE-QUALIFICACIÓ

  1. Voto aquest text d’Otgerinyu perquè m’ha atrapat la relació que té amb l’actualitat i amb un futur (potser) possible. Destaco especialment aquesta frase: “la polèmica esdevenia actualitat i l’actualitat real passava desapercebuda”. L’he trobat molt encertada i molt ben trobada.

    Liked by 1 person

  2. Voto per aquest relat per la imatge decadent però massa propera i incerta de l’art dels propers temps, per obrir un debat massa real de quelcom que trobarem aviat i l’atmosfera creada que recorda al Jo Robot.

    Liked by 1 person

  3. M’agrada “L’engany”, tot i que el títol és millorable. Està ben narrat i construït, i presenta un rerefons crític relacionat amb la construcció de relats per part del Poder, més enllà de l’assumpte tecnològic. Ciència ficció no tan lluny de la nostra realitat.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s