Mêlée

 

 

A diferència dels encontres literaris cara a cara que conformen la Lliga regular, la mêlée és una modalitat d’escriptura combativa pensada per disputar-se en format tots contra tots, en la qual la totalitat dels participants es baten alhora i els uns amb els altres al voltant d’un tema comú. El seu desenvolupament no es perllonga en el temps com la competició regular, sinó que respon a una convocatòria puntual que es resol en un temps reduït.

El sistema de mêlée, a més de servir com a competició de consolació per als eliminats de la lliga regular, es podrà emprar en convocatòries competitives extraordinàries o especials, lligades a efemèrides o festivitats de calendari. En aquest tipus d’ocasions la competiciós s’obrirà a la participació general de tothom, sigui o no membre de la LLMRC.

De forma general, la dinàmica que segueix una mêlée és la següent:

 1. Convocatòria pública de la mêlée per part de la Lliga de Microrelataires Catalans (LLMRC).
 2. Inscripció de participants.
 3. Publicació de textos contendents.
 4. Votacions.
 5. Proclamació del vencedor.

Les normes generals que regulen tot encontre de la LLMRC seran aplicables també a les mêlées, a excepció d’aquelles que entrin en contradicció amb les disposicions que segueixen a sota.

Cal assenyalar, respecte al seu desenvolupament, quatre consideracions que diferencien la mêlée d’un duel regular de la LLMRC:

   • PARTICIPACIÓ: Per tal que qualsevol mêlée convocada arribi a celebrar-se de manera efectiva caldrà un mínim de 3 participants. En cas de no assolir-se aquesta xifra, l’organització podrà prorrogar la convocatòria o anul·lar la mêlée.
   • PRESENTACIÓ DELS TEXTOS: Els textos presentats a una mêlée tant poden ser originals com reciclats d’una altra competició de la LLMRC. Com és norma general de la LLMRC, no cal que siguin inèdits, i també poden haver estat publicats prèviament fora de la LLMRC.
   • VALORACIÓ DELS TEXTOS: A diferència de la Lliga regular, a les mêlées no es tracta de valorar un text en oposició directa a un altre, sinó que la consideració a fer és de més amplitud, valorant cadascun dels textos en oposició a tots els altres.
   • VOTACIONS (1): Contràriament a allò que succeeix amb els encontres de la Lliga regular, tota persona podrà emetre un vot amb poder decisori complet respecte a qualsevol text participant en una mêlée, sigui o no membre registrat de la LLMRC.
   • VOTACIONS (2): En comptes d’una sola ronda de votació allargada durant 5 dies, com succeeix amb la Lliga regular, les mêlées es composen de 3 rondes de votació distribuïdes en 10 dies. Això significa que els supervivents de la primera ronda, en cas que es produeixin empats, passaran a una segona ronda de votació, i així successivament fins que s’esclareixi el guanyador. En el supòsit que després de la tercera ronda persisteixi l’empat es decidirà el guanyador final amb una ronda de penaltuits (minirelats de no més de 140 caràcters, d’acord amb el comptador de Twitter).
   • VOTACIONS (3): En primera ronda de votacions, cada persona que desitgi votar podrà fer-ho per un nombre variable de textos que consideri meritoris, més enllà d’un primer text preferit. En concret, el nombre de vots possibles dependrà del nombre de participants a la mêlée:

 

fins a 5 participants: 2 vots a repartir

5-10 participants: 4 vots

+ 10 participants: 6 vots

 

A partir de la segona ronda, les possibilitats de votació es reduiran a tan sols un text, el més meritori o agradós.

Tots els participants en la mêlée resten obligats a emetre un mínim d’un vot en cadascuna de les rondes en què tinguin un text en competició.

Queda exclosa la possibilitat de votar-se un mateix.

 

SEGUEIX AQUEST ENLLAÇ PER INSCRIURE’T A QUALSEVOL DE LES  COMPETICIONS DE LA LLMRC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s