Normativa específica (Lliga regular)

 

Pre-qualificació

La pre-qualificació, com a etapa preliminar de la competició, tan sols tindrà lloc en el cas que el nombre final d’escriptors inscrits per participar dins la modalitat regular de la Lliga sigui superior al nombre de places habilitades, que per a la propera III Lliga de MicroRelataires Catalans – LLMRC 2018 serà de 14 escriptors i escriptores.

En el supòsit que es produís la situació esmentada, les 10 primeres places quedarien reservades per als 10 escriptors amb millor qualificació al Rànquing Històric de la LLMRC, mentre que les 4 places restants se les haurien de disputar la resta d’escriptors inscrits en rondes eliminatòries succesives.

El guanyadors d’aquesta fase pre-qualificatòria prosseguirien endavant envers la fase de grups.


Fase de grups

1. – COMPOSICIÓ

Els 4 grups d’aquesta primera fase de la competició quedaran confeccionats mitjançant sorteig (10 escriptors classificats de manera directa + 4 escriptors provinents de la pre-qualificació + 2 X-Criptors). No obstant això, el sorteig no serà pur, sinó que es veurà guiat d’acord a l’estat del Rànquing Històric de la LLMRC en el moment d’iniciar la temporada.

Resseguint el Rànquing en un ordre descendent, primer es nomenaran 4 caps de sèrie, que es repartiran el lideratge dels diversos grups de manera aleatòria. A continuació, la resta dels integrants dels grups s’ubicaran en nivells successius dins de cadascun dels grups, emprant el mateix procediment. Segons aquesta lògica, la posició en el Rànquing de cada participant en el moment de començar la temporada determinarà el seu nivell d’entrada al sorteig i al grup que finalment li pertocarà.

Amb aquest sistema de sorteig es pretén garantir un potencial anivellat per a la totalitat dels grups.

Conegut sistema d’assignació de grups segons sorteig condicionat per rànquing

 

2. – SISTEMA DE PUNTUACIÓ GENERAL

Pel que fa a l’acumulació de punts de cara a la classificació general dels diferents grups de la primera fase competitiva, en primer lloc i de manera primordial, es tindran en compte tres possibles resultats personals a la finalització dels diversos encontres:

  1. VICTÒRIA (2 punts)
  2. EMPAT (1 punt)
  3. DERROTA (0 punts)

La no-presentació de qualsevol autor cridat a participar en qualsevol dels encontres programats (sempre que no hagi sol·licitat prèviament el concurs d’un escriptor comodí) suposarà la seva derrota automàtica, i la victòria del contendent que sí s’haurà presentat. No obstant això, aquest últim podrà seguir rebent vots i crítiques de manera normal. La no-presentació, per part de cap dels dos contendents cridats a batre’s en un encontre específic de la Lliga, no posseirà cap mena d’efecte sobre les taules classificatòries.

Després de cada jornada, els diferents participants actualitzaran la seva situació a les taules de classificació respectives, sumant la puntuació que hagin obtingut aquella jornada a la puntuació total obtinguda al llarg de totes les jornades prèvies disputades.

 

3. – SISTEMA DE PUNTUACIÓ AUXILIAR

En cas d’empat a punts, en qualsevol moment donat, entre dos o més escriptors contendents es recorrerà a un sistema de puntuació auxiliar, per tal de dirimir controvèrsies i establir l’ordre classificatori pertinent. Aquest sistema de puntuació auxiliar es basarà en el nombre de vots absoluts que hagin acumulat els participants amb el total dels seus relats publicats, al llarg de tota la competició. Aquell contendent que, davant d’una igualtat de punts, hagi rebut més vots durant la seva trajectòria a la temporada en curs de la LLMRC, prevaldrà per damunt dels seus rivals. En el supòsit que, després de l’aplicació d’aquesta norma, encara persistís l’empat, es tindrien en compte els resultats dels enfrontaments directes que haguessin disputat els contendents implicats.

Els participants sumaran punts a la classificació auxiliar en tots els casos en què els seus textos hagin rebut vots per part de l’audiència, fins i tot quan hauran quedat desqualificats per errors de tipus formal.

 

Mêlée de repesca

La Mêlée de repesca es disputarà sempre que 1 o més X-Criptors, finalitzin la seva participació a la fase de grups en posicions classificatòries per a la fase de play-off. Donat que, per normativa, els escriptors incògnita no poden progressar més enllà de les lliguetes de grups, les places classificatòries que aquests puguin conquerir en l’exercici de les seves funcions s’adjudicaran al/s vencedor/s d’una mêlée quadrangular disputada entre tots els tercers de grup.

La mêlée de repesca seguirà el mateix funcionament i es regirà segons les mateixes normes que la resta de les mêlées.

El/s guanyador/s prosseguiran endavant vers la fase de play-off.

Fase de play-off

Sistema d'enfrontaments eliminatoris, durant la segona fase de la Champions League.

Sistema d’encontres eliminatoris, en forma d’enfrontaments directes a doble volta.

La fase de play-off no es disputarà en base a classificacions, sinó a eliminatòries; per tant, el sistema de puntuacions establert per a la fase de grups ja no tindrà efecte.

Els encontres de la fase de play-off es disputaran a doble volta: en un primer  enfrontament textual un dels escriptors exercirà de local, i el seu rival de  visitant; en un segon enfrontament es canviaran els papers. Aquell escriptor que obtingui més vots entre tots dos enfrontaments serà el guanyador de l’encontre i progressarà vers l’eliminatòria següent. La final es disputarà a enfrontament únic.

S’estableix, tanmateix, un sistema per decidir el guanyador d’una eliminatòria en cas d’empat final en el recompte de vots. En aquest supòsit, ambdós contendents hauran d’escriure una sèrie de penaltuits o nanorelats de no més de 140 caràcters (d’acord amb el comptador de Twitter), sense handicaps i amb temàtica establerta per l’equip editor de la Lliga. La opció victoriosa serà esclarida a través del sistema de vot tradicional emprat per a la resta de la competició.

 

Final i Final de Consolació

De manera excepcional, els resultats tant de la Final com de la Final de Consolació s’establiran en base a un sistema combinat de votació, en què es valorarà:

  1. Un microrelat escrit específicament per a la final, enfront del text escrit pel rival
  2. El millor microrelat propi de tota la temporada, enfront del millor microrelat del rival

Altres consideracions al respecte:

  • L’organització de la Lliga triarà el tema per al microrelat específic d’ambdues finals, de manera imparcial.
  • Els mateixos contendents implicats seran els responsables d’escollir el que ells considerin com a millor, de tots els microrelats que hauran escrit al llarg de la temporada (lliga regular, mêlées, amistosos…)
  • La totalitat de vots resultant de la suma obtinguda entre els resultats dels dos enfrontaments textuals determinarà el guanyador d’ambdues finals

LLMRC

LLMRC

Torna als principis normatius bàsics de la LLMRC…

O…

SEGUEIX PER DESCOBRIR QUINES SÓN LES MODALITATS DE PARTICIPACIÓ DE LA LLMRC…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s