Sortida de cavall – PRE-QUALIFICACIÓ

 

 

Òliba

 

Eliminatòria: Pre-Qualificació – Anada

Rival: Bufona

 

Sortida de cavall

 

La nit és ventosa i solitària, i ningú s’adona del tremolor que agita, enmig de la plaça gran, l’estàtua eqüestre del dictador. El cavall, fart de sostenir sobre l’esquena el pes de la injustícia i la història cruel, dolgut perquè l’assimilen amb aquell general infame i els seus actes d’horrible anomenada, decideix acabar el salt que modelà l’escultor i que ha mantingut les seves potes de bronze en un equilibri contrari a la gravetat durant tants anys. S’allibera de les cuixes repressores del genet, es propulsa cap endavant amb un bot sensacional i s’espolsa la crinera. El tirà cau a terra i es trenca la carcanada, els braços i les cames no se li mouen, rígids i freds com foren les seves idees, queda ridículament escamarlat i perd alhora l’aura de cavaller i figura immortal. El cavall, mentrestant, ja cavalca fora de la ciutat, travessa rius, valls pregones, serres i planes immenses, i arriba, amb trot alegre i serè, al país de les estàtues lliures, on volen àguiles i falcons, per on s’arrosseguen cobres i pasturen lleons i altres bèsties escapades dels imperis de metall.

 

Tema: Estàtua

185 paraules

 

10 thoughts on “Sortida de cavall – PRE-QUALIFICACIÓ

 1. governant i injust escultor que no ha sabut reflectir la bellesa i llibertat del cavall. Històris molt bé trenada on el protagonisra adquereix força alhora que es despren de la part més vergonyosa de la seva composició. Conte que creix en el seu desenllaç I es calma en un lleu i breu nus, com l’amancida aigua d’un riu.

  El meu vot i la meva felicitació per l’autora.
  Nota: Aquesta és la crítica que vull enviar.

  M'agrada

 2. Tot i l’original homenatge que es desvetlla al final del relat contrincant, deixo el vot en aquesta metàfora dels ídols i del pas del temps per la continuïtat d’exposició.

  M'agrada

 3. “Sortida de cavall” em sembla un microrelat imaginatiu, alhora que crític. Hi ha ritme, està ben escrit i el seu final és suggeridor.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s