Bibliofagia – JORNADA 7

 

 

Anima’L’animal

 

Grup: D

Rival: Micorelataire

 

Bibliofagia

 

Firmin, ja fa un temps que espera una nova etapa, un nou temps. L’alimentació a base de llibres enciclopèdics, rebutjats de les cases modernes i de les biblioteques, fan que la seva panxa sigui exemplar.

Firmin, sempre s’ha estimat molt més els llibres romàntics, els de texts rodons, i ben lligats, amb moltes facilitats per a la lectura, amb presentació, nus i desenllaç, ben formulats, entenedors, i amb una digestió més fàcil i més apetitosa.

Firmin, no esperava aquest cop baix, de part de la seva societat, sempre havia treballat, sempre havia cultivat l’hàbit de la ingesta positiva, de la cordialitat entre espècies. I sovint és plantejava somnis utòpics, entre animals de la seva pròspera manera d’actuar i de pensar.

Firmin, va muntar un club de lectura, per facilitar l’entesa entre tots, un diàleg positiu, una manera de negociar el present. Allí no tot eren amics, però no era important, el llibre mantenia el caliu, l’amor, l’esperit calent i candent.

Firmin, volia conèixer la societat, volia negociar un present, per la seva civilització, però el títol proposat, ja indicava el seu futur.

Firmin, a cegues va menjar-se el llibre proposat, i la fi entengué el “Nom de la Rosa”.

 

Tema: “elecció lliure”

199 paraules

 

Anuncis

5 thoughts on “Bibliofagia – JORNADA 7

 1. En aquest cas optaré per repartir el meu vot, sent aquesta decisió fruit d’una intensa discussió interna. Els dos textos, tot i que extremadament diferents, m’aporten elements importants, que no vull deixar d’explicitar.

  Autopista és sense cap mena de dubtes un text excepcional. Dels bons que he llegit durant aquesta temporada. El que per mi el fa ser-ho és lo paradoxa que envolta aquesta forma de narrar que pot semblar superficial i la profunditat que es respira al llegir. Tots els elements trenen una lleugeresa d’argument que acaba magnificant aquell nihilisme que, ben entés,ens ajuda a buidar per a tornar a omplir. Aquella irrellevància de tot el context, que ens impedeix agafar-nos a res sòlid, amb capes i capes d’una mediació entristida i rabiosa.

  No obstant, el protagonista de l’altra història, tot i que re-inventat a partir d’un text mare, desenvolupa una trama que sorprén, a la vegada que interroga. La avidesa amb la que l’autor apunta cert tipus de literatura no és menor i la forma amb la que el mateix no és correspós de ala manera que ell pensava ser-ho és extremadament coherent amb el desenllaç del relat. Produïm present a partir del gust per la lectura. Sorpresivament encertat.

  Felicitats als dos!

  M'agrada

 2. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 2-4
  “(L’alimentació) a base de llibres enciclopèdics, rebutjats de les cases modernes i de les biblioteques, (fan) que la seva panxa sigui exemplar…” > La sintaxi de la frase és incorrecta, ja que el subjecte “alimentació” és singular, mentre que el verb “fan” està conjugat en plural.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIES 3/4
  “I sovint (és) plantejava somnis utòpics…” > En aquesta frase la partícula “es” actua com a pronom reflexiu i no com a verb, de manera que no s’ha d’accentuar.

  PARÀGRAF 6 – LÍNIES 1/2
  “…i (la fi) entengué el Nom de la Rosa.” > La locució adverbial buscada admet vàries possibilitats, però la que s’ha emprat resta incompleta. Caldira dir “a la fi” o bé “per fi”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 3. Dues històries emmarcades el la lliure elecció de tema. Dues històries tan ben plantejades però tan dispars, que em resulta gairebé impossible decantar-me per una o per una altra, i per això em decanto per l’empat.

  M'agrada

 4. Relats molt diferents els dos, com la temàtica lliure presagiava. Un més formal, idealista i utòpic; l’altre un xic esbojarrat i surrealista. Tots dos m’han agradat en el seu estil i no he sabut triar-ne el millor. La temàtica lliure tampoc ha ajudat pas en la tria. Per tant, un vot per cadascun.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s