Star Bubbles – Amistós (ex-JORNADA 1; Grup D)

 

 

Àtoms i Lletres

 

Tema: Star Wars

Grup: D

Rival: Nymerio

194 paraules

Star Bubbles

 

Tres tecnòcrates. Confederacions de comerç, Unió Bancària Gal·làctica i Fons de Garantia de Crèdit o alguna cosa per l’estil. Estúpids usurers que es creuen algú només perquè han aprovat unes oposicions. Me’ls miro. Fan cara de peix bullit. Parlen de terminis, de deute, d’austeritat, de sancions…

—Tothom sap que per poder tornar els crèdits primer és necessari un creixement econòmic fort. I això no és possible amb les mesures d’austeritat que vostès imposen —dic.

—Però senyor Snoke, segons aquest informe vostè vol basar el creixement en la construcció d’una altra Estrella de la Mort.

—Crearà riquesa i llocs de treball a cinc sistemes planetaris.

—El model econòmic basat en la construcció d’Estrelles de la Mort ja s’ha demostrat insostenible. És una bombolla. Us les vam finançar dos cops i el fracàs va ser evident. Som aquí per evitar repetir errors del passat.

—Veig que no han entès el Nou Ordre galàctic. Farem una Estrella de la Mort més gran que les altres i, si no la financen els tecnòcrates, la finançaran els planetes que no vulguin ser els primers en provar els seus efectes. Per cert, de quins planetes han dit que venen vostès?

 

8 thoughts on “Star Bubbles – Amistós (ex-JORNADA 1; Grup D)

 1. La situació que ens planteja el Contendent9 és molt similar a unes bombolles de fa uns anys; l’enginy del títol també és destacable (en anglès, com la saga galàctica requeriria). El meu vot queda aquí.

  La brevetat del text del Contendent10 no evita que s’hi esmenti un elenc personatgístic admirable, per a amants i seguidors de la saga. Però per als llecs és més dificultós de copsar al 100%.

  d.

  M'agrada

 2. M’ha agradat la idea d’afegir el factor econòmic a la saga. Tens el meu vot! Malgrat tot, crec que guanyarien la partida els tecnòcrates… Qui va a finançar-li una estrella de la mort a algú altre?

  M'agrada

 3. El meu vot és per aquesta bombolla galàctico-immobiliària. He trobat que és un relat atrevit i desinhibit, que mescla amb gràcia i “mala llet” el tema de l’especulació i la consigna proposada.
  Enhorabona a l’autor i salutacions cordials.

  M'agrada

 4. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIES 1/2
  “…Unió Bancària (Gal·làctica)…” > L’adjectiu “galàctic/a” s’escriu correctament sense “ela geminada”

  PARÀGRAF 6 – LÍNIES 4/51
  “…de quins planetes han dit que (venen) vostès?” > La tercera persona del plural del verb “venir” va accentuada. La forma sense accentuar correspon al verb “vendre”

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització, tot i quedar al límit del marge permès.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 5. No és perquè trobi en Jar Jar el personatge més estúpid i odiós de les 7 pel·lícules, ni perquè no tinguin els dos suficients dosis de mala bava, però potser aquest troba millor l’atmosfera “starwariana” i li afegeix un toc d’actualitat capitalista amb tocs imperialistes rancis. 😉

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s