Un fil de llum – FINAL

 

 

Àtoms i Lletres

 

Tema: Fotons (o llum)

Eliminatòria: Final

Rival: Illa Sud

200 paraules
 

Un fil de llum

 

-Mare, per què les finestres de vegades són miralls?

Ella va treure el mòbil, que s’il·luminà per començar una llarga recerca. Després va mirar-me als ulls, com feia quan m’explicava coses importants, i va dir:

-És pels fotons. Quan hi ha foscor darrere del vidre no veiem què hi ha més enllà; només fotons que reboten. Amb els miralls passa això: tenen una part fosca darrere del vidre.

-Foscor rere els vidres -vaig repetir, mentre mirava com la pantalla del mòbil s’apagava i es convertia en un mirall fosc.

 

***

 

Fa mesos que no camina. Setmanes que no parla. Dies que no menja. I avui porta hores estirada al llit, mirant el buit. Intento trobar algun rastre de presència als seus ulls. Busco la seva ànima rere els vidres irisats.

Aleshores recordo aquella antiga conversa sobre vidres i fotons. Mentre li agafo la mà freda, m’endinso en la seva mirada. De vegades sembla que els fotons es perdin en la foscor profunda que regna rere el cristal·lí. D’altres, potser autoenganyat per una desesperada esperança, em sembla veure-hi una tènue resplendor. Un fil de llum que travessa la retina i ens torna a unir per uns instants. Potser els darrers.

Anuncis

7 thoughts on “Un fil de llum – FINAL

  1. Malgrat que l’altre té un final molt intens, aquest relat juga amb els dos episodis i el temps d’una forma especial. Tens el meu vot!

    M'agrada

  2. Magnífic joc de llums i foscors, entre el present i passat, i entre mare i fill. No hi se veure cap fissura, només la intensitat expressiva d’un relat breu, exquisidament redactat.
    Digne de final.
    Tens el meu vot 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s