And roll… – JORNADA 2

 

 

Cul-de-sac

 

Grup: C

Rival: Dr Who

 

And roll…

 

Música suau de fons. Les meves orelles no aguanten més decibels. La crema desmaquillant fa la seva feina i el meu rostre apareix tal i com realment és. Potser sembli un espectre escardat o potser una princesa abatuda. Les arrugues dibuixen tota una vida de perversió i plaer, però també de treball i sacrifici.

Ombra d’ulls fora. Encara trigaré una estona més. El cansament amb prou feines em permet treure’m l’esmalt de les ungles. Em fixo en les meves mans. Ja no es mantenen sense tremolors, tampoc no em preocupa gaire. Fa temps que he superat les pors de la cruesa de la seixantena.

Un bany calent s’encarrega de transportar-me a millors èpoques. Bé, l’alcohol i alguna substància més també ajuden. Com sempre, la temptació de tenyir l’aigua amb el color de les meves venes apareix, i com quasi bé sempre, també desapareixerà.

Ja al llit em pregunto qui sóc jo. De vegades dubto, de vegades crido, de vegades ploro. Avui no. Sóc un fill del glam. Avui he omplert un estadi amb 80.000 persones i demà seran 100.000, al ritme d’aquesta andròmina pintada. Ningú podrà parar-me. Sóc un fill del glam. Avui han estat 80.000 i demà seran 100.000.

 

 

Tema: Rock & Roll

200 paraules

 

Anuncis

14 thoughts on “And roll… – JORNADA 2

 1. Grandiós. No trobo la manera de descriure els motius pels quals he escollit aquest text. Suposo que el fet de que sigui més “cru” i més “realista”, per dir-ho d’alguna manera, li donen més credibilitat.

  M'agrada

 2. bon relat, el meu vot és per aquest que m’agrada més que l’altre. Aquest està ben escrit i mostra més l’escència d’algunes estrelles del rock & roll, el rock fins a la mort, tot i que no crec que acabi tenyint la banyera de vermell, ja ha passat de molt els 27 anys per entrar al club

  M'agrada

 3. Voto aquest relat. M’ha convençut la cruesa del retrat d’aquest personatge que interpreta la cara B del disc de la vida d’estrella del rock.

  Menció especial per aquest títol tan ben trobat, tot i que m’he estat escalfant el cap una estona pensant si no hauria de ser “…and roll”

  M'agrada

 4. Se’ns dubte em decanto per donar el meu vot a aquest text. De fet, el considero el millor de la jornada. Moltíssims detalls remarcables que et transporten dins del cos de l’artista (òbviament també de la ment, però no hi ha dicotomia). El joc d’una de freda i una de calenta, per dir-ho d’alguna forma, és molt fi i et balanceja d’una forma dura, contundent i dolça al llarg de tot el relat. M’encanta el moment banyera. Aquest “quasi bé sempre” m’ha ficat els pels de punta. 80.000 milions de felicitats i 100.000 milions de ganes de seguir llegint relats com aquest!

  M'agrada

 5. Un vot per aquest Microrelat.
  El “Personatge”, m’ha convençut amb el seu Glam. I la seva personalitat. Un text molt …roll.

  M'agrada

 6. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 2
  “La crema (desmaquillant)…” > La terminació “-ant” per indicar la funció que compleix o la finalitat que té un objecte és un calc del castellà. En català s’empra la terminació “-dor/a”: crema “desmaquilladora”.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIA 4
  “… i com (quasi bé) sempre…” > La forma “quasi bé” no és acceptable. Formes correctes que complissin la mateixa funció serien “quasi” o “gairebé”, però no la seva hibridació.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 7. L’implacable pas del temps i dos relats impecables. Principi i final. Il•lusió i resignació. Auge i decadència.
  Dos relats amb ritme, les frases curtes i entenedores. La seva distribució desigual. El resultat digne d’elogi.

  “La reina del Rock & Roll” contundent, 185 – 186 paraules en tres paràgrafs
  10 11 16 9 13 7 15 13 = 94
  7 7 10 15 13 7 = 59
  15 14 3 =32
  I el seu contendent amb el títol “And roll … “, 200 paraules en quatre paràgrafs.
  4 7 17 10 16 = 54
  3 5 12 6 11 13 = 50
  9 8 15 7 = 39
  8 9 2 5 17 3 5 8 = 57

  Desigual distribució el primer tanca amb el convenciment de la protagonista de que les portes del món se li han obert.

  El segon amb la reafirmació del seu cansat protagonista que, més enllà de les adversitats, el treball i el sacrifici li han forjat un esperit guanyador i tots dos aporten unes notes d’humanitat al lector, una llàgrima, un plor, un crit.

  L’esperança i la confiança en les pròpies forces: el voler i el saber enmig de la certesa d’una i la incertesa de l’altre. El convenciment i la força de la nova Reina i del fill del glam.

  La història que serà i la història que es resisteix a deixar de ser.

  La Reina del Rock & Roll amb un títol tancat: el punt i apart,
  El seu contendent, amb un títol obert “ And roll.. “ : paradigmàtics els punt suspensius que semblen indicar-nos que potser el seu protagonista ha perdut l’essència del rock i , fora del temps, només li queda continuar el roll en el camí desdibuixat i incert d’aquest punts suspensius.

  Incapaç de donar el meu vot a un dels dos desconeguts contendents, ni quito ni pongo rey, o reina, i em decanto per tots dos.

  La meva enhorabona pels seus relats en línea amb el seu estil habitual.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s