Carme 2.0 – SEMIFINALS

 

 

Cul-de-sac

 

Eliminatòria: Semifinals – Anada

Rival: lletraguarit

 

Carme 2.0

 

Districte Nord-est. Any 2099.

Estiu. Capa d’ozó sota mínims. Només la gran membrana manufacturada manté la temperatura suportable. Nerviosos, la Xènia i l’Èric s’assequen la suor dins les màquines termoreguladores, instal·lades al hall de la clínica de reproducció assistida. L’evolució en selecció genètica i procreació els permetrà decidir com la volen, incorporant el millor d’ells, sense embaràs ni donar a llum i lliurada en la meitat de temps.

Tardor. L’absència de pluges permet gegantins drons aspersors compondre involuntaris arcs de Sant Martí, mentre escupen aigua necessària sota la membrana. La parella torna per recollir-la. Algú més els acompanya. Nivell 64. S’obren les portes de la sala de naixements i la Xènia i l’Èric corren emocionats a abraçar-se a la Carme 2.0. Preciosa, tot i voltar els quaranta. Ara, però, la leucèmia no els prendrà l’amor matern.

En Manel s’ho mira des de la distància, tant euclidiana com emocional. Troba a faltar la Carme biològica. No reconeix aquesta nova mare, però entén la immensa buidor dels fills. Ell mai l’omplí. La pluja artificial de l’exterior impacta contra els vidres de l’edifici, del mateix mode que el cos d’en Manel destrossa amb violència una màquina termoreguladora, amb la seva caiguda voluntària.

 

Tema: Mares i fills

199 paraules

 

Anuncis

3 thoughts on “Carme 2.0 – SEMIFINALS

 1. En aquest duel repartiré el vot. Totes dues històries són molt originals. Aquesta costa una mica de seguir, té una trama més frondosa i l’altra és més senzilla i també més lírica.

  Ambdós contendents es mereixen seguir cap a la final. Només un podrà passar-hi però, per sort, jo puc votar-los a tots dos. 🙂

  M'agrada

 2. Ambdós texts són bons, però voto per aquesta Carme 2.0 per l’habilitat de l’autor de dibuixar un món futur en el que, malgrat els avenços tecnològics, els sentiments humans (el dolor per l’amor perdut, en aquest cas) romanen vigents, seguint l’estela de les millors obres de ciència ficció.

  M'agrada

 3. El meu vot per a aquesta original història futurista de reproducció assistida “inversa”.
  Com que sóc de finals feliços m’agradaria més que el Manel no s’ho prengués així, però, qui sap com cadascú encaixa les coses…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s