L’enigmàtic raspall de més dins el got dels raspalls de dents – 1/4 DE FINAL

 

 

Cul-de-sac

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Anada

Rival: Free_will

 

L’enigmàtic raspall de més dins el got dels raspalls de dents

 

Oblidadís, maniàtic i compulsiu defineixen els trets a millorar de la meva personalitat. Cadascun d’ells m’esdevé més o menys infortunis i la solteria. Aquest matí segueixo la rutina domèstica d’obrir i tancar amb clau cadascuna de les habitacions que em són necessàries: dormitori, cuina, bany… Les altres romandran tancades, no fos cas… Habito en un immens pis de l’Eixample que em va caure per herència, i ja se sap… Ara, mentre em raspallo les dents, de dalt a baix, quaranta-quatre vegades i esbandida, em fixo en el got dels raspalls. N’hi ha un de més, nou de trinca i de color rosa… Mai recordo que tinc i que em falta. Compro desmesuradament. Molts salons i cambres les faig servir de magatzem o rebost improvisat. Passen mesos o anys que no entro en algunes. Però aquest raspall… Obro el calaix sota la pica. Plena de raspalls nous. Tots blaus. Descarto manies i compres compulsives i em concentro en l’altre tret negatiu… Un calfred sense ordre ni prescripció recorre el meu cos… Aquella noia… la Laia… sortíem… el salonet… vols vi blanc?… obro i tanco amb clau… em distrec… m’oblido… D’allò fa tres mesos…

—Laia?

Espero que fos un salonet rebost…

 

Tema: Raspall de dents

199 paraules

 

Anuncis

6 thoughts on “L’enigmàtic raspall de més dins el got dels raspalls de dents – 1/4 DE FINAL

 1. M’agrada especialment la història que justament no s’explica pero s’intueix en aquest relat. Així que voto pel “a més a més” que no s’explica!

  M'agrada

 2. Original relat d’intriga a partir d’un raspall de dents rosa. Suspens i molta por en aquest pis de l’eixample. Felicitats i vot.

  M'agrada

 3. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 10-11
  “Mai recordo (que) tinc i (que) em falta.” > El pronom “què” s’escriu amb accent sempre que tingui un valor interrogatiu.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIES 13-14
  “Obro el calaix sota la pica. (Plena) de raspalls nous.” > S’aprecia una incongruència subjacent entre totes dues frases. S’entén pel context que allò que es troba “ple” de raspalls és el “calaix”, i no pas la “pica”. En conseqüència, la concordança de gènere entre l’adjectiu “plena” i el subjecte elidit “calaix” no és correcta.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s