L’essència – MÊLÉE DE SANT JORDI 2016

 

 

Cul-de-sac

 

Competició: Mêlée de Sant Jordi – LLMRC 2016

Tema: Antiheroi

Condició necessària: Inclusió d’una flor en el relat

 

L’essència

 

Tota aquesta història em causa repulsió. El poble descontent per l’augment dels impostos, els governants donant un cop d’efecte per recuperar la popularitat perduda. La missió clara i concisa: anar al cau de la bèstia i tornar amb el seu cap clavat a la llança. Les conseqüències de l’èxit són: una flor de mans de la verge més bonica per l’heroi, popularitat pels opressors i opi pels oprimits. Amb aquests tres objectius m’he vestit amb la meva lluent armadura i he partit muntant el més preciós cavall blanc.

Em pregunto quan arribarà la bèstia. Sembla que dormo però la ceguera i la punyent artrosi em mantenen immòbil dia i nit. Procuro moure’m poc. La pudor dels meus orins em fastiguegen. Sóc un blanc fàcil, però ja no m’importa. El temps d’empaitar noies i barallar-me, per pur plaer, formen part de la nebulosa dels meus records. És temps de morir.

Allà me’l trobo, ajagut al terra. La ferum que despèn l’animal és proporcional al fàstic que sentiré formant part del sistema. Aquí no hi haurà lluita, ni honor, ni glòria. Només repugnància i mendicitat.

Noto el ferro en moviment que avança. Després un silenci. Trec una espurna d’alè abans del final.

 

Contrincants: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

200 paraules

Anuncis

10 thoughts on “L’essència – MÊLÉE DE SANT JORDI 2016

 1. Tot i la dificultat d’escollir un relat d’entre els presentats, aquest m’ha captivat, doncs conjuga de forma admirable, per una part la crítica al sistema i a nosaltres mateixos, encarnats en el protagonista, i destapant les cortines de fum dels governants, punt en el que hem coincidit en aquesta mêlée.

  Per l’altra part conserva l’essència de la llegenda d’un Sant Jordi a lloms d’un cavall blanc. Un Sant Jordi acomodat al sistema que encara conserva la dignitat i la consciència del que va ser.
  Paradoxalment, el que hauria de ser l’antiheroi de la història, es transmuta en la seva feblesa, en un veritable heroi.

  La frase final, l’heroi ajagut a terra, ens anuncia lo pitjor, però com al nostre protagonista, ja poc ens importa.
  Tanco el comentari donant l’enhorabona a tots els participants pels relats presentats, un rere l’altre font inesgotable de sorpreses, i li dono el meu vot a aquesta essència.

  M'agrada

 2. Comentari
  Tot i la dificultat d’escollir un relat dels presentats, aquest m’ha captivat, doncs conjuga de forma admirable, per una part la crítica al sistema i a nosaltres mateixos, encarnats en el protagonista fent palesa les cortines de fum dels governants, punt en el que hem coincidit en aquesta mêlée, mentre per l’altra part conserva l’essència de la llegenda d’un Sant Jordi a lloms d’un cavall blanc. Un Sant Jordi acomodat al sistema que encara conserva la dignitat i la consciència del que va ser. Paradoxalment, el que hauria de ser l’antiheroi de la història, es transmuta en la seva feblesa, en un veritable heroi.
  La frase final, l’heroi ajagut a terra, ens anuncia lo pitjor. Però com al nostre protagonista, ja poc ens importa.
  Tanco el comentari donant l’enhorabona a tots els participants i els relats presentats, un rere l’altre font inesgotable de sorpreses, i li dono el meu vot a aquesta essència.

  Pd. davant la possibilitat que aquest vot s’hagi perdut, el totno a enviar.

  M'agrada

 3. M’he vist dintre del text. M’he vist dins l’armadura. He sentit la força del text. Pausat, actual, sorollosament present i captivador.

  M'agrada

 4. Estava entre el del cranc i aquest. Finalment opto per aquesta història tan ben trobada, que desmunta el relat èpic oficial escrit pels guanyadors i ens presenta aquest drac decadent explicant la seva versió dels fets. Hi ha una bona reflexió aplicable a moltes de les històries que ens han explicat…

  M'agrada

 5. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 3
  “La pudor dels meus orins em fastiguegen” > En aquesta frase la concordança de número entre subjecte “la pudor (dels meus orins)” i verb “fastiguegen” no és correcta, ja que en ser singular el subjecte també hauria de ser singular la forma verbal del predicat.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIA 1
  “La ferum que (despèn) l’animal…” > Error tipogràfic. Manca una “r” en la paraula “desprèn”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 6. Enhorabona al guanyador i enhorabona i gràcies per en David Castejón per aquesta iniciativa i la seva tasca impagable de batussa rere batussa fer un anàlisi ortogràfic dels relats.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s