Seqüeles – JORNADA 9

 

 

Cul-de-sac

 

Grup: C

Rival: X-Criptor_B (Black Hole)

 

Seqüeles

 

Trets, laments, mort i aroma d’espígol.

El llarg carrer principal, que divideix ambdós costats del poble, separa també els dos bàndols, enfrontats en una cruent batalla de la que ningú recorda l’inici ni té evidències d’acabar, com tantes altres. L’intercanvi de plom comença a trenc d’alba i finalitza quan es pon el sol. Aquest interval de foc només cessa uns minuts quan el rellotge del campanar, respectat per tothom, escup les setze campanades, dels quarts i les dotze del migdia. L’hora… El silenci es menja l’horror i emergeix el soroll dels batecs i dels respirs que ofeguen els pits dels homes.

Un xicot, potser nen, potser espectre, es passejarà pel ben mig, entre franctiradors, carregat amb dues cistelles d’espígol recent tallat. Gatells immòbils. La fragància es dispersarà i aclucarà els ulls dels soldats, i com nens, reviuran temps d’infantessa, de roba neta i amor maternal. Però és l’hora… Un dels homes, obligat contra natura, obrirà els ulls i foc per impactar de ple en el pit de l’espectre. I el matarà, o potser no, perquè demà el xicot, potser nen, serà ell, i ell serà l’espectre, potser xicot, potser nen.

I flairarem l’espígol i els gemecs de les seqüeles. Potser…

 

Tema: Espígol

200 paraules

 

Anuncis

8 thoughts on “Seqüeles – JORNADA 9

 1. Dues propostes ben aconseguides peró la letania d’aquest respir en forma d’un xuc de pau m’arribat més. El meu vot i el meu suport.

  M'agrada

 2. El meu vot és per aquest relat. M’ha fascinat la història que explica de gent que es mata per la mera força del costum. Gent que perd la vida sense cap altre remordiment envoltada que l’olor de l’espígol. Gent que no es respecta a sí mateixa, però que sí respecta els horaris…
  M’ha agradat molt.
  Salutacions.

  M'agrada

 3. Difícil decidir. Tant que vaig a donar un vot a cadascú. A aquest per eixa fantàstica situació de detindre la batalla amb espígol. A l’altre per moure’s amb elegància i eficàcia entre l’hiperrealisme i la metàfora.

  M'agrada

 4. Increïble segona meitat de relat. El passeig de l’espectre amb l’espígol es senzillament fantàstic i està narrat amb una delicadesa extraordinària. Val un vot!

  M'agrada

 5. PARÀGRAF 2 – LÍNIA 2
  “…enfrontats en una (cruent) batalla…” > “Batalla” és un substantiu femení, per tant l’adjectiu que l’acompanya hauria d’anar flexionat en femení.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIES 2/3
  “…una cruent batalla (de la que) ningú recorda l’inici…” > En català no és correcte aquest tipus de construcció de relatiu, intercalant l’article entre la preposició i el pronom “que” (com sí que es fa en castellà). L’opció encertada en aquest cas hauria estat usar la combinació “de la qual”.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIES 2/3
  “…dues cistelles d’espígol (recent) tallat.” > En català, “recent” és un adjectiu que sempre es col·loca a continuació del substantiu que acompanya, atorgant-li el sentit de “cosa que acaba de fer-se o produir-se (una ferida recent, per exemple)”. No és possible, en canvi, usar-lo anteposat a participis verbals, amb el sentit “tot just” o “acabat de”.

  PARÀGRAF 3- LÍNIA 3
  “(Gatells) immòbils.” > Confusió semàntica. Un “gatell” és una espècie vegetal. La paraula buscada era “gallet”, petita palanca que acciona una arma de foc.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIA 4
  “…reviuran temps (d’infantessa)…” > La paraula buscada en aquest cas era “infantesa”, amb una sola “s”, entesa com a període de la vida d’una persona. “Infantessa”, amb dues esses, fa referència al femení “d’infant”, o membre de la família reial.

  S’aplicarà sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text serà penalitzada amb la retirada d’un dels vots acumulats durant el període de votacions.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s