Gos enrabiat – Amistós (ex-JORNADA 1; Grup B)

 

 

Dedal0

 

Tema: Joc del Monopoly

Grup: B

Rival: Cul-de-sac

199 paraules

Gos enrabiat

 

Una fortor a tabac acompanya l’aparició ombrívola. La petita travessia vora el moll es troba deserta i tots els establiments son tancats. Tots menys el que obre la porta petita on s’entafora, amb pas decidit, darrera del ulls fugissers i el somriure còncau d’aquell comerciant anglès, en Harry Knowles.

Uns dies enrere li havia enviat una foto que l’havia enfurismat. Feia anys que en James Magie, en una croada pública per fer desaparèixer el joc que mai va acreditar l’idea original de la seva avantpassada, Lizzie, creia haver comprat i destruït tots els exemplars del Monopoly. Però no, en quedava un. En quedava el que Harry Knowles, amb una foto del diari del dia, li enviava amb una nota burlesca i l’exigència d’un preu desorbitat en metàl·lic. En James li va demanar discreció i un lloc solitari i en Harry el va citar en aquella adreça perduda entre els carrers de la isle of dogs.

Ara, mira àvid el maletí mentre sobre una taula polsosa li mostra aquell exemplar de col·leccionista del Monopoly amb ruleta. En James obre el maletí i, amb un gest de menyspreu cap a aquell escurabutxaques pudent, en treu una pistola i acaba amb ell.

 

Anuncis

3 thoughts on “Gos enrabiat – Amistós (ex-JORNADA 1; Grup B)

 1. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 2/3
  “…tots els establiments (son) tancats.” > La tercera persona del plural del verb “ser / ésser” sempre va accentuada

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 4
  “…(darrera) del ulls fugissers…” > La grafia correcta de l’adverbi “darrere” és amb “e”. Aquesta paraula només pot escriure’s amb “a” quan actua com a sinònim de l’adjectiu “última”

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 4
  “…darrera (del) ulls fugissers…” > No hi ha concordança en nombre entre article i substantiu

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 3
  “…acreditar (l’idea) original…” > Les paraules femenines que comencen per “i” i “u” no s’apostrofen si la síl·laba incial és àtona

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització, tot i quedar al límit del marge permès.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 2. Aquesta proposta m’ha recordat l’atmosfera i l’aferrissada recerca de tots els exemplars d’aquella novel·la que apareixia en un llibre força gòtic, escrit amb una ombrívola brisa a la Ciutat Comtal. Amb poques frases capta l’atenció i soluciona el conflicte d’una forma taxativa, gairebé sense parpellejar.

  Calle de Lauria és bon text, esbojarrat i anàrquic, amb el toc de mala bava just. Però aquesta darrera frase m’ha grinyolat un xic i m’ha decantat la balança al darrer moment.

  d.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s