Somnis trencats – JORNADA 5

 

 

Dedal0

 

Grup: B

Rival: X-Criptor_A (Floral)

 

Somnis trencats

 

Tinc al·lèrgia. És el que dic sempre. Si explico la veritat seria la riota de familiars, amics i coneguts. I és que ja tinc gairebé quaranta anys. No podrien entendre que encara tingui el record d’aquell dia de primavera tant viu, tant present, tant dins meu. Tremolo i em pot el neguit. Tanco els ulls i sóc al prat, assegut a l’ombra del roure, desfullant la margarida sobre un niu de flors. La margarida que em va dir que m’estimaves. Les corredisses. El cor a la mà. El graner. Dins d’ell, et donaves petons amb en Marc.

 

Tema: Primavera

97 paraules

 

Anuncis

5 thoughts on “Somnis trencats – JORNADA 5

 1. Em decanto per aquest relat, tot i que el contendent és molt bo, també. Un relat senzill i breu amb una història molt ben explicada, bonica però trista. Però per sobre de tot, perquè és un relat que irradia primavera i pol·len per cada racó de les paraules.

  M'agrada

 2. Bonic títol i bonic relat. Un relat amb ritme, frases curtes i molta poesia. Les anàfores en el seu punt just. I els sentiments admirablement dosificats.
  Un inici enganyós que deixa pas a un final inesperat, demolidor en la seva precisió i contenció.
  El meu vot és per en Marc, el trencasomnis del graner.

  Enhorabona pel teu magnífic relat!

  M'agrada

 3. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF ÚNIC – LÍNIES 1/2
  “Si (explico) la veritat seria la riota de familiars…” > En aquest tipus de construccions, mentre que el verb de la frase principal (seria la riota de familiars) pren forma condicional, el verb de l’oració subordinada introduïda per la conjunció “si” no pot anar en present, sinó que ha d’anar en imperfet de subjuntiu (expliqués).

  PARÀGRAF ÚNIC – LÍNIES 4
  “…aquell dia de primavera (tant) viu, (tant) present…” > L’adverbi “tan/t”, usat per denotar la intensitat d’alguna qualitat, perd la “t” final quan apareix anteposat a un adejctiu. Davant del dubte és molt útil assajar amb la seva traducció al castellà (tan = tan; tant = tanto).

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s