Corre-cuita – 1/4 DE FINAL

 

 

Deòmises

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Tornada

Rival: Nolwenn

 

Corre-cuita

 

Necessites una idea brillant per salvar aquesta nova prova de la Lliga de Microrelataires, una trama sense fissures ni redundàncies, ni frases supèrflues que no diguin res. Saps que és difícil caure en aquestes coses en tan poc espai, però no és una qüestió impossible. És més, ja t’ha succeït en alguna altra ocasió. Per tant, prens notes mentals mentre ets a la feina, consultes el diccionari per ampliar el teu vocabulari, i t’impliques en cos i ànima en el text que vols escriure i que no aconsegueixes plasmar en dues-centes paraules. Crees el personatge i el conflicte, manlleves expressions d’allò que llegeixes o escoltes, especules entre diversos finals perquè sorprenguin el lector que, garratibat i bocabadat, voti favorablement pel teu microrelat. El contratemps, però, és que el termini s’exhaureix. T’hi capfiques i et distreus massa, en detriment de la clientela; t’atabales quan t’adones que el calendari llisca pendent avall. Camines a corre-cuita, muntes i desmuntes els paràgrafs, sense fre, i topes contra un vianant tan distret com tu. La templa t’aterra a la vorera i, amb el cap esberlat, quedes estès al bell mig del carrer: la brillant idea s’esvaeix del tot, tot brillant per la seva absència.

 

Tema: Literatura

199 paraules

 

3 thoughts on “Corre-cuita – 1/4 DE FINAL

  1. Molt bo, brillant. Crec que tots els que participem a la lliga ens hi veiem retratats. Molt rodó i amb un final amb un toc d’humor que li dona un plus.

    M'agrada

  2. Difícil elecció. Dos relats dels que destacaria la seua originalitat. D’aquest m’ha agradat el final. De l’altre alguns els homenatges literaris. Crec que el més just és un empat.

    M'agrada

  3. Deixo aquí el vot d’aquesta jornada, celebrant un exercici meta-literari convertit en ficció amb l’ajuda d’un final inspirat i rodó.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s