Proximitats – MÊLÉE DE REPESCA

 

 

Deòmises

 

Fase competitiva: Mêlée de Repesca – LLMRC 2018

Tema: Distància

 

Proximitats

 

Tot comença quan ajornes l’anada al llit per llegir una estona més, i el temps esmerçat en la lectura s’estira i gairebé veus els primers raigs del sol en allitar-te. I inclús algun dia us creueu pel passadís, quan ella es lleva per anar cap a la feina. La cara d’estranyesa tradueix la distància que existeix actualment entre vosaltres. El bar de sota de casa facilita el teu absentisme i dilueix les possibles hostilitats d’aquesta crisi matrimonial. Regats amb cervesa, els mals tràngols desapareixen i fomenten les coneixences i el caliu. I, sense adonar-te’n, transcorres força hores entre alcohol per no compartir més estones de les que siguin de rigor amb la teva dona. I inesperadament, entre la boira d’una borratxera, et trobes l’abraçada, l’alè proper, el petó furtiu, robat o anhelat. T’aboques a la passió, que és fruit de la mancança, mentre et xiuxiueja el seu nom i et mossega el lòbul de l’orella.

Com que l’ardor no s’ha calmat, cada matinada tornes a casa sabent que has de marxar-ne. Sols tens un únic dubte: quin to usaràs, maletes en mà, per confessar-li que ja no l’estimes a ella i que prefereixes el cos atlètic de l’Ángel Miguel.

 

Contrincants: 2, 3

199 paraules

9 thoughts on “Proximitats – MÊLÉE DE REPESCA

 1. Després de rellegir-los tots, em decideixo a votar per aquestes proximitats tan distants, per una història molt real explicada de forma molt i molt real.

  M'agrada

 2. L’alcohol com vestuari que porta a la piscina a la que cal llançar-se. L’alcohol com valent company que t’incita a verbalitzar. Com el més covard dels companys, l’alcohol. L’alcohol que dilueix la realitat que fa mal convertint-la en boirina d’una esperpèntica i valleinclaniana realitat. Excuses, sense ser mentides; mentides que ens permeten agradar-nos més. Autodestrucció al cap i a la fi, i la puta barra del bar, confessionari de segles i segles. Ara que estic serè vull votar per aquest relat que caurà en picat com un cos que besarà el terrs en segons, des de la més alta barra del bar .

  M'agrada

 3. Voto aquest relat per a la repesca. El trobo molt ben escrit, sobretot el primer paràgraf. I el segon m’ha demostrat que encara ens sorprèn l’amor no convencional.

  M'agrada

 4. Per què haig d’anar-me amb tu i no amb l’altra? Perquè em recordes al jo que vaig ser i del que he estat fugint fins el moment? Perquè tens el llenguatge que més em feia mal? El directe, el correcte. Perquè ets el mirall que vaig trencar a cops de cap? Perquè et vas portar el rom i em vas deixar el gel? O per tot alhora. O per res en concret. Aquest relat és el que mai no vaig saber escriure, el que aspiro a escriure quan es dilueixi la meva ironia. Abans de votar-lo per primera vegada ja ho havia viscut… i begut milers de vegades. Me’n vaig amb tu perquè tenint-te al meu costat m’asseguro que el meu passat torna sense cruspir-me.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s