Dia-crític – JORNADA 1

 

 

Deòmises

 

Grup: A

Rival: Nolwenn

 

Dia-crític

 

Abans d’abandonar el jardí, hi dones una última ullada. Tot d’arbres i d’herba cobrint la carena i la vall i, al bell mig, la pomera en flor envoltada d’abelles que la pol·linitzen; tot d’animals que voleien, corren, neden en llibertat, i, en un racó assolellat, els ous dels ofidis gairebé fent eclosió. La impassible becaina del personatge que, a darrera hora, has inclòs dins de l’escena: li has conferit la ubiqüitat i la saviesa del setciències a qui no se li escapa res, i les ínfules de qui vol crear un ésser perfecte a imatge i semblança seva. Com a postrem detall del conjunt, li xiuxiueges els noms de la teva creació, i un reguitzell de manaments que, fal·laços com ell, els gravarà en taules de pedra i els farà complir arbitràriament.

Tanques la porta del verger i llances la clau, que aterra just al costat d’aquest pocapena. Quan desperti, la trobarà i s’adonarà d’allò que l’envolta, amb la creença que ha estat ell l’artífex de tot plegat. Mentre t’allunyes d’allà, xiules una melodia burleta, quasi maliciosa, i penses que també hauries de barrinar un nom per a aquell individu. Ras i curt? Amb un diacrític potser?, penses mefistofèlicament.

 

Tema: Déu

199 paraules

 

9 thoughts on “Dia-crític – JORNADA 1

  1. Voto aquest relat, malgrat el poderós ‘secret’ del relat contrincant, perquè la interpreto com una Creació d’autor, transgressora i d’extens vocabulari que li dona la força suficient per guanyar el duel.

    M'agrada

  2. Caram, caram… així que la creació és obra del diable! i Déu només és algú a qui li deixen creure que tot és cosa seva.
    En aquest encontre trobo molt difícil decidir-me per un, així que opto per donar un vot a cada contrincant.
    M’agrada aquesta creació de “Déu” amb “la ubiqüitat i la saviesa del setciències”, com tot no és el que semblava que era. I bona fugida amb xiulada burleta inclosa.

    M'agrada

  3. Bon relat, original i divertit, llegint-lo he pensat que si aquest món s’hagués creat religiosament segur que l’hauria creat un dimoni juganer com Mefístol i no un déu bondadós. Es llegeix molt bé i m’ha agradat molt. Tens el meu vot.

    M'agrada

  4. O no donar-li nom i tan sols anomenar-li Escoltatu, que és així com es presentarà a altres desconeguts de la sua mateixa espècie. M’ha agradat aquest poema per haver-ho deixat tot al seu lloc i amb el seu ordre … Per acabar amb el protagonista, llàstima, tirant la clau i fent pensar al lector, déu meu, que ha deixat un element que sabem que ho va desordenarà tot. El meu vot i la meva confiança és per aquest relat.

    M'agrada

  5. Voto per aquest text, que guanya amb profunditat a mesura que el vas rellegint. M’ha costat decidir-me però el to burleta del final m’ha fet decantar. Enhorabona!

    M'agrada

  6. El meu vot és per a aquest “Dia-crític”. La idea és potent i divertida. A més, la curiositat del lector va en augment fins arribar a eixe final sorprenent que ho explica tot. Escriptura impecable, per altra banda. Molt bé.

    M'agrada

  7. Original història i posada en escena a conjunt amb el joc de paraules del seu títol. Seria interessant saber quina és la melodia burleta que xiula el pervers creador d’aquest individu. Tot i els mèrits del teu rival tens el meu vot.

    M'agrada

Deixa un comentari