Surge et (de)ambula – JORNADA 9

 

 

Deòmises

 

Grup: C

Rival: Guerau X. Casol

 

Surge et (de)ambula

 

Desperta envoltat del silenci absolut. Els membres entumits i la boca pastosa li retornen, amb un calfred terrífic, un desig pronunciat entre dents i ple de ràbia. Tant de bo tots els homes morissin i em deixessin sol i en pau. Visualitza la ciutat i la imagina sembrada de cadàvers gràcies al seu caprici iracund. S’esborrona per aquesta massacre fortuïta, que fou desitjada en un instant de crispació i d’odi per la humanitat. Pot olorar inclús la ferum de la carn putrefacta, que emplena els carrers i els habitatges, cossos que caigueren fulminats en concloure la nefasta frase.

 

L’amistat de Jesucrist confereix als mots la qualitat de fets, Llàtzer? La porta s’entreobre, uns xiuxiueigs tímids en el llindar, mentre aquesta pregunta li ronda pel magí. Són veus femenines, que corrobora gràcies a l’escassa lluïssor dels blens, les formes que apareixen tot d’una. Una corrua abundant de dones que avança amb parsimònia i una certa solemnitat. Voldria parlar i interrogar-les, però alguna cosa li clou els llavis fermament. Abans que senti nostàlgia pels imperatius que el farien alçar-se i caminar, aquelles mans àgils i avesades comencen a amortallar-lo. I recorda, novament, el desig pronunciat entre dents i ple de ràbia.

 

Tema: Sol

199 paraules

 

Anuncis

6 thoughts on “Surge et (de)ambula – JORNADA 9

 1. En aquesta ocasió votaré per aquest relat. La prosa està extremadament treballada i això dota el relat d’una profunditat irreverent. Felicitats!

  M'agrada

 2. M’ha agradat la flaire apocalíptica d’aquest relat… la descripció quasi tangible de la putrefacció cadavèrica. I tot pel desig exprés d’un sol ésser humà, d’una sola voluntat. Molt sinistre tot plegat. Tant que mereix el meu vot.

  M'agrada

 3. Fora de termini
  Un relat marca de la casa. Comparteixo els altres comentaris i dic que el relat d’en Guerau és molt bo, però quan et trobes un Deomises desmelenat, poca cosa es pot fer,ni entre ni sense línies.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s