Enllaços covalents – JORNADA 2

 

 

Guerau X. Casol

 

Grup: C

Rival: X-Criptor_B (Nebulity)

 

Enllaços covalents

 

Ningú sabia del cert que passava ni com podia haver-se produït tal fenomen. Cap dels portentosos científics d’aquella petita colònia humana als vorals de la galàxia sabia del cert el motiu pel qual s’estava esdevenint. Si bé s’havia observat algun cop en altres sistemes no tenia cap mena de raó de ser en aquell.

Se suposava que perquè hi hagués boira hi havia d’haver aigua, almenys en suspensió, però cap dels registres oculars i científics d’aquell petit planeta en mostrava la seva presència abans que l’estrany fenomen es presentés a ulls dels atònits científics que es feien creus de com podia estar passant tot allò. El fenomen era sens dubte massiu i d’abast planetari, un noranta per cent del planeta havia estat envaït per aquella densa capa.

Podria ser un fenomen positiu, sens dubte aquella quantitat de líquid en suspensió es podia recol·lectar, emmagatzemar i fer-ne ús quan fos necessari però els científics en tenien reticències ja que no se sabia ni d’on provenia ni com era possible la seva presència en aquell planeta perdut de la mà de Déu.

Els habitants no s’estaven per tantes monsergues i ja l’havien començat a consumir.

 

Tema: Boira

193 paraules

 

Anuncis

9 thoughts on “Enllaços covalents – JORNADA 2

 1. dos bons relats però em decanto per aquest ja que a l’altre hi trobo algunes coses que pel meu parer no acaben de lligar. Aquest el trobo ben pensat i també m’agrada que sigui de ciència ficció, suposo que al final l’experiència empírica de la gent ens dirà si la boira era consumible…

  M'agrada

 2. En aquest combat repartiré un vot per a cada text. Em semblen interessants els dos ambients i ben aconseguits. No obstant, m’ha faltat alguna nota més sorpresiva que em fes decantar. Tot i això, bona feina!

  M'agrada

 3. Dos històries totalment diferents. Ja que veure el joc que dona la boira!
  “Suor i escalfor” podria ser la crònica d’una desil•lusió. Vist com acaba el relat no acabo de comprendre perquè el gimnàs està sempre ple. Potser per la publicitat dels cossos Danone?
  Sigui com sigui es tracta d’una història perfectament narrada, que toca i ens fa tocar de peus a terra, a Terra, i ens convida a substituir les nostres tronades aixetes del bany per unes altres sensibles al tacte.
  Bromas apart, la meva enhorabona al contendent nº 8

  “Enllaços covalents” l’he trobat més enigmàtica, començant pel títol, tanmateix es faci palès que els terrícoles són una espècie de consumistes compulsius, sigui en el planeta Terra o en el petit indret de la història.
  “Enllaços covalents”, potser rebatejat com a “Consumistes sense fronteres”, té la virtut d’obligar-me a repassar oblidats coneixements de química i a compadir-me dels habitants del petit planeta.
  Tant d’esforç i tanta tecnologia per acabar bescanviant els nutritius Mac Burgers per una energètica beguda “covalent”!

  Considerant que ja he canviat les aixetes de casa, m’apunto a aquesta nova beguda i li deixo el meu vot i la meva comanda en ferm per rebre dos caixes el més aviat possible.

  M'agrada

 4. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 1
  “Ningú sabia del cert (que) passava…” > Quan la conjunció “què” posseeix valor interrogatiu cal accentuar-la.

  PARÀGRAF 4 – LÍNIA 1
  “…no s’estaven per tantes (monsergues)…” > La paraula “monserga” és un barbarisme provinent del castellà. Opcions correctes en català serien “històries” o “romanços”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s