Carinyo – MÊLÉE DE TARDOR 2018

 

 

Illa Sud

 

Competició: Mêlée de Tardor (Cloenda) – LLMRC 2018

Tema: Evolució / Involució

Condició necessària: Formulació d’una proposta

 

Carinyo

 

—No vull anar.

—Per què?

—Perquè fa fred.

—Fred? Però si ha sortit el sol.

La xiqueta aixeca el cap, deixa caure el peluix que tenia en la falda i mira a la seua mare, abans de mastegar ara les paraules tant com la carn.

—No vull a-nar.

La frase no admet interpretacions, tampoc la seua mirada. Una mirada que completa aquella frase. Les següents preguntes queden contestades amb aquests ulls humits que s’han paralitzat quan han trobat els de la mare. La mare coneix aquesta mirada però malgrat això continua preguntant, «no vols acomiadar-te de les teves companyes?», «és pel vestit de bany?, és per això Neus?». Clar que vol acomiadar-se de les seues companyes, però això implica posar-se el vestit de bany, clar que és pel vestit de bany. La mare sap que si insisteix tornaran les llàgrimes. De nou no pot contenir-se i pronuncia les paraules que resumeixen el problema i que utilitza contínuament.

Carinyo, però si estàs molt prima.

Sembla no adonar-se que la primera paraula és l’única que suporta la Neus. Ploren abraçades a aquesta paraula. Les dues saben que és l’única cosa que la pot salvar, que les pot salvar. Carinyo.

 

Contrincants: 1, 2, 4, 5

198 paraules

3 thoughts on “Carinyo – MÊLÉE DE TARDOR 2018

  1. Potser l’inici no sigui concloent, pot ser que la història no estigui en el nus i pot ser que en el nus no estigui la conclusió, però la complicitat de la mare verbalitza el sentiment de baixa autoestima de la filla i les dues són una. La paraula carinyu és nus i desenllaç i tot el text és una carícia. On la mare no és autoritat que interroga fins al límit de la tortura i la víctima, filla, és ploma que bressola el vent sense més argument que el no com a escut. El meu vot és per aquest relat ple de complicitat, com ja vaig dir.

    M'agrada

  2. Deixo un vot en aquest relat, tot esperant que el carinyo faci veure la realitat a aquesta filla i pugui tornar la tranquil·litat a totes dues (ai, l’adolescència…).
    Una història explicada amb tendresa. M’encanta especialment “Ploren abraçades a aquesta paraula”.
    Aprofito per deixar aquí una abraçada pels habitants de la Lliga i al seu promotor.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s