La truita – 1/4 DE FINAL

 

 

Illa Sud

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Anada

Rival: Inspector Snake

 

La truita

 

Hauria estat millor idea fer-li cas i traure les últimes tallades de formatge del frigorífic. Però he volgut fer-me el major.

—Prepararé una truita —repetisc.

Lucas segueix mirant-me, amb els ulls molt oberts. Tant com quan li ensenye els pèls que m’han eixit en l’aixella. Més. Els obri més.

Soparem truita. Està dit. Sóc el major. Dos anys més. Quan siguem jubilats, dos anys no seran res. Ara són un abisme. Així que ací estic, amb l’ou batut i amb por d’acostar-me a l’oli bombollejant.

—No poses l’ou? —pregunta.

Si he dit que faré una truita, la faré. Igual que li havia dit que cuidaria d’ell quan allò va passar. No puc decebre’l. La mamà estaria orgullosa. Fins i tot ell ho estaria.

Aboque l’ou. L’espetarregue de l’oli, no deixa escoltar el que m’està preguntant. Els seus ulls em fan comprendre. «Els papàs tornaran prompte?» Només pot ser això el que ha preguntat, perquè fa tres dies que ho pregunta. Ho va preguntar per primera vegada l’endemà d’allò, i des d’aleshores no ha deixat de preguntar-ho.

Potser demà li diré la veritat. Ara, mentre li done la volta a la truita, em limite a respondre-li que sí, que prompte tornaran.

 

Tema: Sopar

200 paraules

 

2 thoughts on “La truita – 1/4 DE FINAL

  1. Créixer és una càrrega de responsabilitat que tan sols s’evalua al final de l’etapa i una truita és una elaboració culinària bàsica per a començar a créixer. Tot lliga. Pot ser la maduresa tingui a veure prendre la responsabilitat i presentar truites cada cop més perfectes? El meu vot és per aquest relat.

    M'agrada

  2. Voto un empat. Aquí per les observacions, per aquest monòleg de germà gran i per saber dir allò que no es diu. A l’altra banda, per l’originalitat i la sorpresa i també per una bona rèplica del pensament.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s