La línia fosca de l’horitzó – FINAL DE CONSOLACIÓ

 

 

Illa Sud

 

Eliminatòria: Final de consolació

Rival: Cul-de-sac

 

La línia fosca de l’horitzó

 

La línia fosca de l’horitzó a la que mai arribe, la brisa obstinada que recol·lecta de tot arreu fum i olor de derrota i el sabor ferrós de la sang, que no puc treure’m de damunt, anul·len qualsevol esperança. Açò és el final.

Camine i camine, travessant el monòton paisatge que han deixat la destrucció i la mort. Els passos, cada volta més fatigats, que done sobre el fang i els enderrocs, ressonen al meu cervell com si em preguntaren: “Per què no t’atures i et deixes morir?” Confie que la resposta s’amague en eixa línia fosca de l’horitzó.

Almenys des que ha deixat de ploure no estic sol; un corb dibuixa majestuosos vols rasants al meu voltant. Seguisc el seu traç negre fins que es creua amb una alteració en l’invariable gruix de la línia fosca de l’horitzó. Pareix una pústula que creix i canvia de color. Groga, taronja, verda. A l’altre costat de la línia detecte una altra protuberància. De sobte, de les dues erupcions emergeixen supuracions multicolors amb trajectòries convergents.

Caic de genolls extenuat. Les meues últimes forces s’esgoten component un efímer somriure, just quan l’arc de Sant Martí es completa sobre la línia fosca de l’horitzó.

 

Tema: Lliure (relat escollit de la temporada)

200 paraules

 

Anuncis

3 thoughts on “La línia fosca de l’horitzó – FINAL DE CONSOLACIÓ

 1. En aquesta final de consolació, el meu vot és per aquest relat.
  El meu comentari és el mateix que vaig fer en la semifinal i que no he pogut recuperar del calaix de sastre que és el meu ordinador ni tampoc en aquesta web. Me’n alegro que el seu autor hagi decidit seleccionar-lo.
  Poca cosa més a afegir a lo ja dit, només que, al marge del text, el títol ja em porta d’entrada a somniar en indrets màgics i paradisos desconeguts.

  M'agrada

 2. PARÀGRAF 1 – LÍNIA 1
  “La línia fosca de l’horitzó (a la que) mai arribe…” > Les construccions de tipus “preposició + pronom relatiu ” només admeten dues possibilitats: “preposició + pronom accentuat” o bé “preposició + el/la/els/les qual/s”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s