El submarí irisat – JORNADA 3

 

 

Javert

 

Grup: B

Rival: Dedal0

 

El submarí irisat

 

És dilluns i la dona que estimo és a punt de passar, a dins del seu submarí irisat.

Plou, i des de la terrassa observo amb agonia el vaivé del mar de paraigües negres que es remou, anònims propietaris alçant i davallant els mànecs per no topar amb qui ve de cara, en un joc d’onades irades.

El vent porta el ressò d’una campana saltironejant pel damunt dels paraigües com un peix alat.

Puntual, com cada dilluns, la Lily apareix per l’est, a sota d’un paraigua transparent, surant com una medusa i fent les feines d’albada. Ha pintat les varetes dels colors de l’arc de Sant Martí deixant l’indi pel mànec.

Després de setmanes d’observar-la, em decideixo a encendre la llanterna.

Un cop. Fosc. Dos pulsacions. Pausa. Un darrer intent. Stop.

Tremolo perquè la seva nau no s’atura i crec que passarà de llarg, però la Lily alça el cap, espolsa les varetes i des de la transparència em mira fugaçment i somriu.

I en el blau marí dels seus ulls comprenc, que des d’avui sóc el faroner d’un submarí irisat amb cadència setmanal, destí desconegut, i el nom de Lily, pintat a la vertical del mànec d’un paraigua.

 

Tema: “elecció lliure”

199 paraules

 

Anuncis

9 thoughts on “El submarí irisat – JORNADA 3

 1. Em decideixo per aquest text, tot i que el seu contrincant també ha fet un relat interessant.

  M’agrada com llisca el lirisme al llarg de tot el relat, com suggereix una història de matisos, amagada rere l’aparent senzillesa de la trama. L’estil d’un escriptor que construeix la inspiració a partir d’ofici.

  M'agrada

 2. M’ha agradat aquest relat perquè està ben pensat, ben elaborat, és divertit i poètic. Quina imaginació i quina vista aquest protagonista per veure el nom escrit al mànec del paraigua. M’agrada el símil entre el mar de debò i el mar de paraigües, aigua, submarins, medusses, molt imaginatiu. Téns el meu vot.

  M'agrada

 3. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 6 – LÍNIA ÚNICA
  “(Dos) pulsacions.” > El numeral “dos” contempla flexió de gènere. En aquest cas, tenint en compte que la paraula modificada és femenina, caldria utilitzar la forma “dues”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 4. Voto per aquest text.
  M’ha captivat la sonoritat i la policromia que desprén, des del primer paràgraf. Una bonica història explicada amb una sensibilitat molt acurada.
  Felicitats pel teu relat 🙂

  M'agrada

 5. Deixo aquí el meu vot, captivat per aquest mar de paraigües, pel colorista joc de metàfores aquàtiques i pel final esperançador d’aquest capità Nemo tan delicat.

  També vull fer esment del relat del contrincant, curiosament també amb un rerefons mariner, el qual te un ritme bressolador molt agradable.

  Salutacions cordials a ambdós.

  M'agrada

 6. Bonica i molt ben lligada i treballada història entre paraigües i onades. Amor entre varetes i submarins. Felicitats. Tens el meu vot.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s