La dona més bonica del món – SEMIFINALS

 

 

Javert

 

Eliminatòria: Semifinals – Anada

Rival: Òliba

 

La dona més bonica del món

 

—Quan llegeixo em torno bonica.

La Carme, sovint —cada cop més— semblava xiuxiuejar-li a l’aire aquestes paraules quan asseguda a la vora del foc enfonsava la mirada en l’espessor del bosc de paraules d’una novel·la.

Era cert.

Jo, entaforat en el búnquer dels meus genolls plegats contra el pit, percebia la màgia de la literatura al seu rostre: la lletra cursiva de les celles alçant-se en dues majúscules imponents, el paper cuixé d’unes galtes joves reflectint amb colors les diferents sensacions provocades per la lectura, la perfecció d’un interlineat d’espai i mig entre els llavis on es construïen sonets que apareixien de la comissura esquerra, i que com formiguetes es deixaven acompanyar a l’altra costat pels moviments àgils d’una llengua que taral·lejava les paraules silenciosament.

Però era als seus ulls on jo em perdia: al vermell de les flames emmirallades i al blau antic per on transcorrien infinites vides, estils literaris, finals feliços i tragèdies shakespearianes.

Veient-la embolcallada per aquell halo de joventut recuperada, jo, amb quaranta-tres anys, somiava despert amb tornar-la a tenir al costat, al llit, abans d’aclucar els ulls entre el ressò dels seus contes.

Quan la iaia llegia, era la dona més bonica del món.

 

Tema: Lectura

199 paraules

 

5 thoughts on “La dona més bonica del món – SEMIFINALS

 1. Al llarg de dos anys de Lliga he vist aquesta curiositat, d’un tema general tractat pels contricants des del mateix punt de vista, com un fenòmen de connexió mental-literari. Aquí la transformació de la vellesa en joventut a travès de la literatura. Enhorabona als dos contrincants! El meu vot es queda aquí per la sorpresa final, molt ben aconseguida.

  M'agrada

 2. Per la riquesa del lèxic, per la sonoritat de les paraules, per les puntuacions triades a consciència, pels espais i els seus buits, perquè llegeixo aquest conte i estic escoltant música i escalfant-me al foc si m’apureu … Per tot el que suposa una pau interior que transmeten aquests dos personatges, encara que un es presenti relativament tard. Per això i per res alhora, per la simplicitat, per la naturalitat, és pel que decideixo donar la meva aprovació en forma de vot a aquest relat.

  M'agrada

 3. M’agrada la intimitat que es respira en el record entranyable de l’àvia llegint contes al seu net. El meu vot per la iaia Carme.

  M'agrada

 4. Elecció tremendament complicada, tots dos relats són d’una qualitat digna de semifinal de la LLMRC (que Déu totpoderós li doni una llarga vida, amén). Trio aquest relat pel seu virtuosisme i delicadesa.

  M'agrada

 5. Curiòs que els dos textos li hagen atribuït a la lectura propietat rejovemidores…
  Em quede amb aquest text, m’agrada la imatge de l’espectador admirant la iaia…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s