Papallona – FINAL

 

 

Javert

 

Eliminatòria: Final (Relat de trajectòria)

Rival: lletraguarit

 

Papallona

 

Quan l’Àngela va no-néixer, la mare va pintar amb les seves llàgrimes dues ales de papallona sobre la rodonesa d’aquella pell immaculada.

Massa d’hora per sortir del niu, els peus encara arrugats i la suavitat d’uns fins cabells que mai es convertirien en trenes; Encongida, com el capoll d’una orquídia que no arribarà a obrir-se mai; Immòbil, com un pollet a mig camí entre el rovell i el trencadís de la closca.

El ventre matern lluitava entre gemecs per mantenir en equilibri aquella menuda perfecció. La mare va gravar-se a foc cada una d’aquelles peces que tot i encaixar amb l’exactitud d’un rellotge, havien deturat les busques a les tres de la matinada. Només llavors va permetre que la blancor esterilitzada de les parets de l’habitació s’apagués lentament i s’abandonà al cansament dolorós d’un part estèril.

L’endemà, quan despertà, un fil de sol il·luminava la seva panxa encara despullada. El melic respirava marees pausades de buidor. El cau ara desembarassat que amb tanta convicció havia acoblat l’Àngela durant sis mesos, s’invertia com un cràter volcànic que ha malferit la mateixa vida.

En algun punt de l’habitació, les busques d’un rellotge van trencar el silenci.

La papallona havia emprès el vol.

 

Tema: No-néixer

200 paraules

 

Anuncis

4 thoughts on “Papallona – FINAL

  1. Crec que no hi pot haver més valentia, sensibilitat i delicadesa en 200 paraules. Em va impactar la primera vegada que el vaig llegir i avui ho ha tornat a fer. M’agrada molt i té el meu vot i la meva empatia.

    M'agrada

  2. Impressionant de cap a peus. Poesia en estat pur per descriure la pèrdua d’una part del teu ésser que mai no veurà l’escalfor d’un raig de sol matiner. Téns el meu vot i la meva admiració.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s