La pluja i jo – JORNADA 2

 

 

Javert

 

Grup: B

Rival: Xinxan the Cat

 

La pluja i jo

 

De nit som la pluja i jo; ella la boira que humiteja les meves passes, i jo l’amant submís que es dilueix amb cada un dels seus petons.

El carrer respira solitud i jo m’enamoro d’aquesta buidor perquè me’n sento propietari: del silenci, dels fanals tristos per no tenir ningú a qui donar llum, de la cowgirl amb somriure de pallasso terrorífic anunciant la mort segura dels consumidors del seu tabac, dels contenidors de brossa encara per buidar, perquè la pluja fa romancejar als escombriaires, dels gats solius amagats en ampits profunds protegint els seus immaculats bigotis.

Els rètols de les botigues han aclucat els ulls, i les xarneres fa hores que han deixat al descobert la dentadura ennegrida de les persianes. Més amunt, una xemeneia de llauna exhala un fum groguenc.

Alço la mirada i deixo que l’aigua em besi les parpelles, mentre amago els pedaços del meu cor trencat a la butxaca de l’abric entollat, per si mai puc demanar permís d’arquitecte per rehabilitar la façana de la meva vida.

En algun lloc, un gat creua el llindar d’un semàfor en àmbar i desapareix, confonent-se entre la quietud com una gota més de pluja.

La meva pluja.

 

Tema: Paisatge urbà nocturn

199 paraules

 

12 thoughts on “La pluja i jo – JORNADA 2

 1. Una descripció de l’ambient molt acurada, m’arriba aquesta melancolia del paisatge. Voto per aquest text.
  Del text del contrincant, que també trobo ben escrit, el final m’ha deixat un pèl desconcertat. La frase que donaria l’efecte de cicle la trobo un forçada i la pregunta que es fa el protagonista és massa explícita.

  M'agrada

 2. El meu vot és per aquest relat que descriu d’una manera molt poètica el paisatge nocturn de la ciutat, unes descripcions ben ideades i elaborades que m’han agradat molt.

  M'agrada

 3. Em decanto pel to líric d’aquest text, tot i el títol i el cercle ple de deliris que recomençarà in aeternum. Encara em pregunto què hi fa en Judes enmig de la Ciutat Comtal 😉

  d.

  M'agrada

 4. El meu vot per aquest paisatge urbà nocturn ple de pluja i de poesia. Sota aquesta aparent naturalitat narrativa hi ha molt d’ofici. Per això la descripció del moment aconsegueix impregnar-se de tanta bellesa.

  M'agrada

 5. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 5 – LÍNIA 1
  “…un semàfor en (àmbar)…” > La paraula “àmbar” es tracta d’un castellanisme. La forma correcta en català seria “ambre”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 6. Un enfrontament d’alta volada.Dos relats dignes de les més merescudes lloances.
  Però “La pluja i jo” m’ha captivat.La grandesa de les coses senzilles als ulls d’un observador que m’ha encisat amb tants i tants detalls admirablement descrits.
  Un relat en el que fins i tot el més mínim detall pren vida. Un exercici d’introspecció admirable.
  Després d’aquest relat la meva pluja ja no serà la mateixa.
  Gràcies per compartir la teva pluja amb aquest lector.Gràcies al teu contundent pel seu magnífic relat.
  El meu vot és per aquesta pluja que ja és la meva

  M'agrada

 7. Malgrat que l’altre relat també m’ha agradat, vote per aquest relat. Trobe que té una gran riquesa poètica i unes imatges que atrapen el lector des del primer moment.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s