Decisió – JORNADA 9

 

 

lletraguarit

 

Grup: B

Rival: Javert

 

Decisió

 

El marrec de ca la Nàsia, el dels ulls blaus, s’ha quedat sol a casa. La mare, capficada amb el divorci, ha agafat de bona l’excusa, que a l’escola hi ha una passa i la mestra no vol que hi vagin.

Cansat de perseguir gallines tot el matí, el nen intenta recordar si el pare les matava quan eren massa velles per pondre ous o feia com la mare i les venia. Si vingués algun dia potser podria preguntar-li-ho. Qui sap on deu parar, pensa mentre dóna una coça al tancat. Les aus, emporuguides, s’amaguen darrere un gos brut, ajagut a l’ombra. Als ulls blaus s’encén una espurna i el nen, amb un gest ràpid, n’atrapa una. Se la mira com si la veiés per primer cop i li gira el cap per veure-li els ulls. Són negres i indiferents.

Seria molt fàcil matar-la. Podria fer-ho.

La decisió separa l’abans del després. La gallina se n’allunya, esvalotada, i el gos mira sense entendre per què el petit amo corre com esperitat carrer amunt. Ningú no li ha explicat que arriba un dia que els nens es fan grans i no hi ha marxa enrere.

 

Tema: Gallines

194 paraules

 

Anuncis

5 thoughts on “Decisió – JORNADA 9

 1. M’agraden tots dos relats. Vaig a donar un vot per a cadascú. Aquest m’agrada per tot el que no diu, però queda en l’ambient, com eixa mare que no se sap on està. De l’altre en canvi m’agrada el ritme i l’ambientació al galliner.

  Liked by 1 person

 2. Voto per aquest relat. Tot estirant el fil conductor de les gallines, ha sabut desenvolupar una història que narra un viatge iniciàtic hiper concentrat, o, si ho preferiu, ha aconseguit retratar el precís instant en el que, deixem enrere la infantesa. I tot això amb un llenguatge clar i precís.
  Bones vacances.

  Liked by 1 person

 3. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 2/3
  “La mare, capficada amb el divorci, (ha agafat de bona l’excusa)…” > La utilització de la preposició “de” en aquesta frase sona estranya, antinatural o com a mínim poc comuna. Normalment s’usaria la preposicó “per”, en una construcció tipus “donar/prendre/acceptar/agafar per bona l’excusa”. Desconec si l’opció emprada aquí és fruit d’alguna classe de dialectalisme.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s