El Mestre – JORNADA 10

 

 

lletraguarit

 

Grup: B

Rival: Xinxan the Cat

 

El Mestre

 

Cada diumenge, a les dotze de la nit, sense que ningú qüestioni mai el secret del precís ascetisme, el Mestre abandonava la seva talaia i baixava al mig de l’arena. A les mans, vigoroses i cobertes de molsa, duia el gran llibre del torneig. L’obria amb un cop sec, en treia fragments de paper esgrogueït, marcats amb runes misterioses, i els repartia entre els concursants que no gosaven aixecar els ulls de terra. Venien de tot el món i n’hi havia de molts tipus: d’alts i flexibles, de rossos i somrients,  de vells i blaus… Els unia el desig de participar al torneig i la por de morir-se abans d’arribar-hi. El Mestre no parlava, ni donava senyal de cap emoció. Es retirava al costat de les muralles ensorrades i s’esperava mentre l’ambició botava, es revinclava i s’escolava entre cossos adolorits i insatisfets, fins que només n’hi quedava un de sol: un sobrevivent. O un guanyador, segons com es miri.

Llavors el Mestre s’acostava al que havia de ser el seu substitut i, en l’últim moment, abans d’esvanir-se, podia veure-li la cara, per fi aixecada cap a la llum: els seus mateixos ulls, una setmana més joves, l’acomiadaven amb pretesa innocència.

 

Tema: “elecció lliure”

200 paraules

 

Anuncis

6 thoughts on “El Mestre – JORNADA 10

 1. Tanmateix la qualitat d’aquest relat i que el tema escollit sigui d’elecció lliure, fet que representa una dificultat afegida per decidir-se per l’un o l’altre, meu vot és pel contendent que participa com a visitant.
  I si per extensió és, per qüestió de matisos , el meu preferit, molt millor

  M'agrada

 2. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 1/2
  “…sense que ningú (qüestioni) mai el secret…” > Pel que es desprèn del temps narratiu del propi text, la forma verbal correcta en aquest cas seria l’imperfet de subjuntiu “qüestionés”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s