L’estranya dualitat dels somnis – 1/4 DE FINAL

 

 

lletraguarit

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Tornada

Rival: Àtoms i Lletres

 

L’estranya dualitat dels somnis

 

El més curiós no era que es passés els dies fabricant avions de paper i llançant-los entre els barrots de la finestra de la presó, esperant veure on queien.

(La història és breu. Com a enginyer aeronàutic, havia estimat amb bogeria la seva feina. L’hi havia sacrificat tot. La dona, els fills, els amics, fins i tot els pares, dolguts, el van abandonar a poc a poc. Per fi lliure de llastos materials, es va quedar sol amb el seu objectiu: construir un vehicle capaç d’arribar a la velocitat de la llum. Traspassar l’impossible. Mentrestant els dits se li allargaven, els ulls se li engrandien i la seva ment s’emmotllava a la seva voluntat. Ningú es va estranyar quan va matar el general que li havia demanat l’últim prototip. Del que passava en aquest món, ell no en volia saber res. Només somiava fotons que es rebel·laven i el portaven a altres mons, millors.)

El més curiós no era que fabriqués avions de paper, sinó que un bon dia, en lloc de caure, un d’aquests avions va enfilar cap als núvols i, davant de les mirades atònites dels altres presos, es va il·luminar com un coet espacial i va desaparèixer.

 

Tema: Avions

200 paraules

 

Anuncis

6 thoughts on “L’estranya dualitat dels somnis – 1/4 DE FINAL

 1. Tot i la gran qualitat de l’altre text aquest té alguna cosa entre estranya i poètica alhora que em fa deixar-li el meu vot. Somnis i realitat fan volar, a la velocitat de la llum, la nostra imaginació i el seu protagonista.

  Liked by 1 person

 2. PARÀGRAF 2 – LÍNIES 6-7
  “(Mentrestant) els dits se li allargaven…” > L’adverbi “mentrestant” sempre funciona sol i en relació amb una acció paral·lela ja enunciada. En aquest cas, caldria introduir la frase amb la conjunció temporal “mentre”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  Liked by 1 person

 3. En aquest cas em decantaré per un empat. Tot i que els dos textos tenen una inspiració molt original, em falta algun detall que em faci decantar el vot. Moltes felicitats!

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s