El gran elefant blau – FINAL

 

 

lletraguarit

 

Eliminatòria: Final

Rival: Javert

 

El gran elefant blau

 

Va passar molts anys preparant el viatge. Dies transparents i nits sense dormir, sacrificis convertits en somnis… El gran elefant blau. I tant que existia, no en tenia cap dubte. El que no havia pensat era que li costaria tant allunyar-se de la seva dona. Perdre la seva mirada. Quina opció tenia, però. Quin sentit tindria la vida si hi renunciava.

Se’n va anar.

Les pistes apareixien i s’esfumaven com la calitja d’estiu. Era molt més difícil del que havia imaginat: les valls mortes no s’acabaven mai, els arbres fossilitzats marcaven camins circulars, les pedres semblaven calaveres, les cendres emboiraven la vista… De tant en tant diluviava i l’esperança renaixia, perfilant ombres fugisseres. Fins que se li trencaren les últimes botes i no li quedaren diners per comprar-ne més, no va pensar en tornar-hi. Era dur fer-ho sense haver-lo trobat.

La porta de casa s’havia descolorit i les finestres deixaven passar l’aire fred. En veure’l, la seva dona es va tapar la cara amb mans enteranyinades d’arrugues. Ell les hi va apartar amb dits tremolosos. Anhelava sentir-la de nou. Darrere l’abandó i la tristesa, els ulls estimats no havien canviat gens. Dins les seves ninetes, dos grans elefants blaus somreien.

 

Tema: Expedició

200 paraules

 

4 thoughts on “El gran elefant blau – FINAL

  1. Enhorabona als dos finalistes per la seua trajectòria i per aquests relats que presenten a la final. En aquest cas, em quedaré amb aquest relat, per haver aconseguit generar una atmosfera, unes imatges i unes emocions profundes en llegir-lo.

    Liked by 1 person

  2. Voto aquesta recerca d’un somni. Una vida esmerçada i, finalment, la gran troballa. M’ha agradat la intensitat continguda, el tempo, i que la lògica s’hagi amagat fins a desvetllar-la al final del conte.

    Liked by 1 person

  3. El nivell d’aquesta final està a l’alçada dels dos contrincants. Tot i que m’han agradat tots dos intentaré decidir-me per un. Els grisos de l’altre relat finalista són precisos i preciosos però deixar-ho tot a la recerca de l’elefant blau i desprès de totes les penúries tornar i trobar per partida doble allò que donaves per perdut, amb una narració i un ritme inigualable és mereix el meu vot. Lirisme en estat pur.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s