Sobreviure – FINAL

 

 

lletraguarit

 

Eliminatòria: Final (relat de trajectòria)

Rival: Javert

 

Sobreviure

 

Encara emboirat del viatge, li va costar copsar la realitat. Sobre la bassa, entre nenúfars, el cadàver descolorit flotava de costat. Els altres peixos nedaven al seu voltant sense tocar-lo. Era la carpa grossa, la de color negre-daurat. La coneixia des de sempre i, en veure-la, alguna cosa es va trencar dins seu.

S’hi va acostar de puntetes, com si tingués por de molestar la mort. Ulls tancats, brànquies seques. No sabia què fer-ne.

Llavors va notar una aparença de moviment, com si intentés obrir la boca. Potser era només mecànic, l’aire que hi passava d’esma. Però la boira s’havia trencat i, ja despert, va agafar el peix i el va aguantar amb tendresa sota el doll de la font. Entre bombolles d’aigua veié la mare, amb un somriure pàl·lid, i el pare, amb el front arrugat, i l’avi malalt, i els llavis de la Marina, i els estius amb la Marina… i el vaixell que portà la Marina tan lluny que no podia ni imaginar on. I el retorn del llarg viatge. Tot sol.

Aliena a tantes frustracions, la carpa li relliscà de les mans i, amb un cop de cua, tornà al mig de la bassa. Encara viva.

 

Tema: elecció lliure

200 paraules

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s