No ploraràs – 1/4 DE FINAL

 

 

lletraguarit

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Anada

Rival: Javert

 

No ploraràs

 

No ploraràs, eh, no vols plorar, mal parit!

Els crits fan mal, calents i embafats d’alcohol, els ulls tenyits de vermell, el puny tancat i la ira que tremola a prop de la seva cara, molt a prop.

No, no plorarà. Fa molt que no plora, ves a saber quant. Potser no ho ha fet mai. Potser va néixer ja gran, com deia la mare, un vell que s’havia equivocat de camí i no havia sabut tornar-hi. Arrugat i lleig de dolors que no li tocaven, callat i buit de llàgrimes.

Quan sent la clau a la porta, corre a amagar-se sota la taula del menjador. A vegades hi troba el gat. Aquell ésser escanyolit, d’ulls tristos, que ningú sap com s’ho fa per sobreviure. Es miren l’un a l’altre sense interès i esperen fins que senten els crits. Llavors el nen-vell tanca els ulls i les orelles i fica el gat sota la seva samarreta. L’animal no l’esgarrapa mai, només s’agafa amb les urpes a la roba.

A vegades recorda les nits d’abans, quan ningú cridava. Quan la mare reia i la casa feia olor de patates fregides. Quan la mare era viva. Abans.

No ploraràs. No, no ploraràs.

 

Tema: Llàgrimes

200 paraules

 

3 thoughts on “No ploraràs – 1/4 DE FINAL

  1. Dos relats durs. Dues famílies trencades per la violència. Difícil escollir. Potser aquest, tot i l’escenari menys elaborat, em porta imatges més colpidores. Així que guanya el meu vot.

    Liked by 1 person

  2. Empat en aquest enfrontament. No és fàcil escriure sobre la tristor, el dolor…, les llàgrimes. Tanmateix, els dos textos presenten mèrits ressenyables. “Un doll de llàgrimes perennes” ens parla de la dignitat davant la injustícia. Amb originalitat en la forma. Per altra banda, “No ploraràs” ens transporta a una realitat on el dolor, ocasionat per una conducta animal (en el mal sentit), n’és el protagonista. Un text intens. Enhorabona a tots dos.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s