Segon pensament – JORNADA 3

 

 

lletraguarit

 

Grup: B

Rival: X-Criptor_A (Floral)

 

Segon pensament

 

En Llàtzer podia haver estat un home feliç. Era llest, alt i posseïdor d’un petit somriure, entre escèptic i confiat, que obria moltes portes. Havia estudiat a la millor universitat, havia trobat feina de seguida i s’havia comprat un loft cèntric i un descapotable discret. Havia provat sensacions noves i s’havia enamorat un parell de vegades. No mirava factures, no anava al metge i no sortia amb dones que volien tenir fills. Podia haver estat molt feliç.

Així i tot, en despertar-se un diumenge qualsevol, dins del seu llit inacabable i solitari, va entendre que no podia continuar mentint-se: mesurar el temps en objectius assolits enlloc de segons no l’havia fet feliç. Tot el contrari.

No va trigar gens a acomiadar-se de la feina, vendre el descapotable i el loft i buscar el pont més proper. Enfilat sobre la barana, sobre un fons de gratacels inútils, va fer l’últim esforç: es va arrencar el Rolex i el va llençar al riu. Darrere seu, la gent s’afanyava d’esma, sense girar el cap.

 

***

 

L’endemà, amb un somriure d’orella a orella, en Llàtzer entrava a Paradislàndia, el país on el temps no existeix perquè ningú té prou diners per malgastar en rellotges.

 

Tema: “Liberum arbitrium”

198 paraules

 

Anuncis

13 thoughts on “Segon pensament – JORNADA 3

 1. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 3/4
  “…objectius assolits (enlloc) de segons…” > “Enlloc” és un adverbi que vol dir “en cap banda”. Quan la intenció és indicar que s’ha produït una cosa “en lloc” d’una altra, cal escriure aquesta locució adverbial de manera separada.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  Liked by 1 person

 2. Voto per aquest relat, del qual m’ha agradat la descripció “evolutiva” del protagonista i la definició clara del seu conflicte.
  El detall del rolex, com a símbol de la riquesa “superficial” i, al mateix temps, del pas del temps, també m’ha agradat molt.

  No obstant, en la meva opinió, el relat seria encara millor sense el darrer incís. Crec que no cal dir que va assolir la felicitat postmortem. El que resulta interessant és saber que en un moment donat tenia un conflicte i la manera en que l’ha resolt.

  Salutacions

  Liked by 1 person

 3. El relat que tots voldríem fer realitat. Suspesos en el temps, lliures de la seva tirania.
  Una història perfectament relatada, que mesura els tempus de cada frase, cada paràgraf perfectament encastat en el seu context,farcit de figures literàries i que juga a l’equívoc de l’home que podia haver estat feliç i que finalment ho aconsegueix.
  Aquesta incertesa a cavall entre la seva infelicitat i la sospita d’un fatal desenllaç en la barana del pont i la sorpresa final.
  El rellotge com a símbol del temps i del seu alliberament i el amagat missatge en el nom de Llàtzer com el paradigma de l’home que va resucitar d’entre els morts.
  El meu vot és per aquest relat

  Liked by 1 person

 4. Doblement satisfet per haver gaudit del teu relat i haver encertat en la seva interpretació.
  Coses del directe,mòbil en mà, no n’estava segur de que el meu vot hagués estat degudament enviat.
  Enhorabona de nou.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s