Sobre invisibilitat i altres conflictes existencials – JORNADA 7

 

 

lletraguarit

 

Grup: B

Rival: Dedal0

 

Sobre invisibilitat i altres conflictes existencials

 

La pluja va esclatar sense avís i l’Eva, entre les riuades de paraigües negres que van prendre el carrer, es va quedar paralitzada, com el motlle d’una estàtua líquida. El rímel se li escorria galtes avall, els dubtes rebotaven contra l’asfalt indiferent i la por de ser invisible va encetar l’angoixa.

L’endemà va sortir en pijama i amb els cabells fosforescents, però la gent continuava passant de llarg, sense mirar-la. Rapar-se el cap i cobrir-se de piercings tampoc va servir per a res. En un últim intent d’atreure l’atenció, ho va provar amb pantalons, barret i el tors nu. Llavors sí: l’home li va dir hola, guapa, els fills van xisclar que t’has tornat boja i al carrer s’apartaren per deixar-la passar.

Contenta d’haver aconseguit la confirmació de la seva existència, l’Eva va tornar a casa, va treure’s els pits, va embolicar-los amb paper de bombolles, va fer venir un missatger i els hi va donar perquè els portés al notari, juntament amb el testament: com a únic llegat, els pits quedarien en custodia del museu municipal fins a la majoria d’edat dels seus fills.

En acabar, reconfortada, es va tancar a l’habitació i no en va sortir mai més.

 

Tema: Atributs femenins

200 paraules

 

Anuncis

8 thoughts on “Sobre invisibilitat i altres conflictes existencials – JORNADA 7

 1. PARÀGRAF 2 – LÍNIA 3
  “…cobrir-se de (piercings) tampoc va servir per a res.” > La veu anglesa “piercing” ha estat adaptada i incorporada al vocabulari català. La seva escriptura normativa és “pírcing”, de manera que és preferible decantar-se per aquesta darrera opció.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  Liked by 1 person

 2. Voto per aquest relat. D’entrada, per haver fet servir quelcom tan carnal com uns pits per desenvolupar un conflicte existencial, la qual cosa, a banda de difícil, em sembla molt original.
  Per una altra banda, sobretot la primera part del text, per la utilització d’un discurs narratiu acurat i elegant.
  En darrer lloc, pel tancament del relat. Després de tots els seus esforços per ser visible, la protagonista acaba imposant-se la autoinvisibilitat.
  Un text estrany, cert, però intens.
  Salutacions cordials.

  Liked by 1 person

 3. En aquesta pre-jornada de reflexió i si ho acepta la Junta Electoral, immers en un conflicte existencial he decidit reconsiderar el meu vot i donar-ne un a cada contendent doncs aquest relat, aporta un motiu de reflexió que no es pot menystindre. Així doncs li dono un vot als dos relats condentents.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s