Liberté. Egalité. Fraternité – Amistós (ex-Jornada 2; Grup A)

 

 

M. Salonius

 

Tema: París durant la Revolució Francesa

Rival: Deòmises

197 paraules

Liberté. Egalité. Fraternité

 

Quan ja ho has perdut tot, res importa. Buscar una sortida és a l’únic que pots aspirar. Intentar que els botxins t’afluixin la corretja que dus al coll o rosegar-la tu amb les dents. Busquem justícia, busquem que ens escoltin, però no ho fan, així que l’única alternativa és fer rodar caps. La gent omple la plaça, deixant un cercle buit al mig. Una estructura de fusta que s’aixeca per sobre de la multitud és l’escenari per una obra de teatre macabra. Un dels actors va amb el cap tapat amb una caputxa, la resta son homes i dones ben vestits, maquillats i amb ostentoses perruques. Tremolen com fulles… ja els hi està bé. L’únic que hi ha a l’escenari a part de tota aquella gent, és una guillotina i un cistell.

L’executor n’engrapa un per l’espatlla i li posa un preciós collaret de fusta al voltant del coll, l’afavoreix molt, realment. Agafa la corda i deixa que l’home plori per uns segons. Després tira de la soga i l’esmolat acer cau delicadament sobre el clatell de l’home tan ben maquillat. No se senten aplaudiments, sinó els brams de la gent enfurismada que demana més sang, insaciable.

 

Anuncis

2 thoughts on “Liberté. Egalité. Fraternité – Amistós (ex-Jornada 2; Grup A)

 1. El meu vot i el seu gol per a aquest relat. M’ha agradat l’enfocament filosòfic, la manera de començar i acabar. M’ha fallat una mica el paràgraf del mig, on crec que hi ha una baixada de nivell, comparat amb la introducció. El camí de la perfecció és llarg i dur, però ple de satisfaccions. Endavant!

  M'agrada

 2. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 9
  “…la resta (son) homes i dones…” > Cal recordar que la tercera persona del plural del verb “ser/ésser”, present d’indicatiu, sempre s’accentua.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s