Jocs d’infantesa – JORNADA 8

 

 

Micorelataire

 

Grup: D

Rival: M. Salonius

 

Jocs d’infantesa

 

Corrent per tota la classe, el meu amiguet em fuig mentre riu. Les dents blanques, els ulls brillants. Allargue la mà per furtar-li la gorra, però m’esquiva amb un gest maldestre, afeblit pel riure. Una altra corredissa. El meu riure es va fent més i més triomfal, a mesura que el veig fugir cap un racó de la classe, sense escapatòria. Es veu de cara amb una pared que no s’esperava. Amolla un «oh!» de teatral sorpresa. És meu. Es deixa caure a terra, ofegat d’una riallada. Em faig gran sobre ell i li arrenque la gorra del cap sense pietat. Me la pose. He guanyat.

Amolla un lament dolgut, però és part del joc. Jo em pose a saltar i a ballar. El punxe per que em perseguisca, però es posa a plorar. És el meu triomf definitiu. Em dispose a celebrar-lo, però m’interromp la mestra.

De sobte, es fa un silenci total a l’aula. Em criden. Sóc dolent. Me’n penedisc. M’arrenquen la gorra de les mans amb un gest brusc.

Ens asseiem tots al nostre lloc. Em gire i veig el meu amiguet posant-se la gorra. Em somriu i em fa burla. Te la tornaré.

 

Tema: “elecció lliure”

197 paraules

 

Anuncis

5 thoughts on “Jocs d’infantesa – JORNADA 8

 1. Vull participar d’aquest joc on les mesrres seriises no entenen res. Jo he participat moltes vegades, de nen, quan em deixaven jugar, és clar

  M'agrada

 2. Tot i la incompareixença del contrari, dono el meu vot a aquest relat, una bona història sobre canalla “canalla”!

  M'agrada

 3. PARÀGRAF 1 – LÍNIA 5
  “…a mesura que el veig fugir (cap) un racó de la classe…” > La preposició “cap”, indicant direcció, sempre s’acompanya de la preposició “a”, excepte si es troba davant d’adverbis de lloc començats per vocal com “ací”, “allà”, “amunt”, “avall”, “endavant”, “enrere”, etc.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 6
  “Es veu de cara amb una (pared)…” > Aquesta és la grafia castellana de la paraula “paret”, que és la correcta en català i valencià.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 2
  “El punxe (per que) em perseguisca…” > En afirmacions, les oracions subordinades que volen expressar la finalitat de l’acció principal s’introdueixen amb la conjunció “perquè”, escrita sempre sense separació i amb accent.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 4. Tot i la incompareixença, aquest relat és fresc i anecdòtic i a més d’un ens haurà provocat un somriure per sonar-nos la sempiterna picabaralla entre amics.

  d.

  M'agrada

 5. Ah, m’ha agradat molt aquest relat. L’autor/a es fica a la pell d’un infant amb molta naturalitat i versemblança i ens explica una història petita, però que no deixa de ser una paràbola de la pròpia vida, entesa com a lluita i desafiament constant.
  Salutacions cordials.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s