Quadre – JORNADA 3

 

 

Micorelataire

 

Grup: D

Rival: M. Salonius

 

Quadre

 

Gent buscant als contenidors, manifestacions massives. Una classe política estancada en el passat i una que veu la seua oportunitat. Un pastís que s’ha quedat menut per atipar tanta rata. Comencen les traïcions i el canibalisme. Les estructures del país han perdut el seu recobriment i queden a la vista, mostrant una aluminosi vergonyant.

Cal cridar al arquitecte, transmetre un discurs reformista amb algun ninot mentre es redacta una columna d’opinió reaccionària. La por a un complot socialista estranger salvaguarda els governs de restaurant de luxe i festa privada.

Els periòdics ofereixen una visió equidistant, evitant donar força als radicals i fer recerca. La parròquia del bar els fulleja però al·lega no creure-se’ls. Guarden rancúnia a algun company de treball, esperonen al seu fill per que isca avant.

Apuren la cervesa calculant que la seua dona haurà fet ja el dinar. De quan en quan venen temps millors. Altres vegades la gent busca als contenidors, acut a manifestacions massives.

 

Tema: Els cicles

159 paraules

 

Anuncis

10 thoughts on “Quadre – JORNADA 3

 1. Quin quadre que tenim… ja ho pots ben dir!
  Bon retrat de la societat, de la política i d’altres “males herbes” que patim avui en dia.
  M’agraden les frases curtes amb que vas descrivint situacions, trobo que arriba millor la crítica, com si fossin cops de martell donats a la vergonyosa realitat.
  Suposo que sempre són cicles – a veure si ens bé la part bona aviat…
  Tens el meu vot.

  M'agrada

 2. Enhorabona als dos contrincants, relats d’alt nivell i d’un vocabulari exquisit. Algun error ortogràfic del contendent 5 i la sòbria poesia del contendent 4, m’inclinen a votar per aquest últim.

  M'agrada

 3. Per relatar un cicle res millor que un text cíclic. La imatge de la corda fluixa és interessant si no fos pel to de missatge final que m’ha semblat veure-hi. Voto aquest text explicat molt objectivament.

  M'agrada

 4. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 1
  “Cal cridar (al) arquitecte…” > La combinació “preposició + article” no es contrau en aquest cas, ja que, en començar per vocal el subtantiu que acompanya, l’article s’hi adhereix mitjançant apòstrof.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIA 4
  “…esperonen al seu fill (per que) isca avant.” > En les proposicions que duen un sentit final, quan s’introdueixen mitjançant la conjunció “perquè”, aquesta sempre s’escriu junta.

  PARÀGRAF 4 – LÍNIA 2
  “De quan en quan (venen) temps millors.” > La 3a persona del plural del verb “venir” s’accentua: “vénen”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 5. M’ha costat decidir-me però finalment donaré el meu vot a aquest relat per la seva temàtica descrivint un cicle social que sembla repetir-se, m’agrada creure que algún dia la gent obrirà els ulls de debò i finalment trencarem el cicle.

  M'agrada

 6. En aquesta ocasió repartiré el meu vot entre les dos contendents. De text “la corda fluixa” m’agrada la reflexió que aporta i la metàfora crec que és encertada. Per altra banda, “quadre” crec que també és un bon diagnòstic de moltes coses que ens fan odiar-nos una mica, el que no sempre és dolent.

  M'agrada

 7. Voto per aquest relat.

  Des d’un punt de vista formal, m’ha agradat el seu plantejament circular i el joc de contradiccions, gairebé causal, que proposa.

  També vull destacar el fet que ha aconseguit donar un tractament literari notable a un tema tan poc propici com el de les classes socials.

  En definitiva, m’ha semblat un molt bon relat.

  Salutacions cordials.

  M'agrada

 8. Molt bon relat. L’altre text també m’ha agradat, però crec que has tingut la mà molt fina. Tocs de Fritz Lang en la metròpoli actual..

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s