Contrapunt – JORNADA 1

 

 

mut_ER

 

Tema: Dins d’una aula

Grup: A

Rival: Nymerio

193 paraules
 

Contrapunt

 

La Mireia mira molt més enllà de la pissarra. Encara que el cos mostra certa atenció per les diferents característiques de la tècnica contrapuntística del barroc, ella està molt lluny de l’aula. Només hi torna cada cop que vibra el telèfon. Maleeix cadascuna de les frases que se li van escapar ahir a la nit, que anaven tergiversant la conversa i ho embolicaven tot cada vegada més. Vibra, tanca els ulls.

Sobre la taula el debat etern i la pressió per esdevenir la persona que ell esperava, i que ella detesta. Vibra, tanca els ulls, sospira.

Reconeix que l’argumentació va estar ben travada. De fet, la tenia desplegada dins del seu cap ja feia mesos. La diferència és que ahir la va poder recitar en veu alta, amb uns arranjaments de laments i amb l’accent d’alguns crits que ella no hauria imaginat mai. Vibra, tanca els ulls, clou el puny, sospira.

Va marxar amb un fort cop de porta i des de llavors el mòbil no para de vibrar. Més paraules, més reclam, més distraccions, més dependència. Vibren súpliques. Vibren llàgrimes.

Apaga el mòbil. Ja no vibra. És el grande finale. I respira.

 

Anuncis

10 thoughts on “Contrapunt – JORNADA 1

 1. Crec que en ambdós relats el tema està tractat molt subtilment i esdevé gairebé secundari. Però dels dos em quedo aquest, pel subtext, per la història implícita, les emocions mostrades i les queden al tinter. Vagi doncs el meu vot per aquest Contrapunt!

  M'agrada

 2. El meu vot és per aquest relat que és el que més m’agrada, el trobo ben pensat i elaborat. Les vibracions d’un mòbil que expliquen coses abans de veure el missatge, en aquest cas la insistència davant la ruptura amorosa.

  M'agrada

 3. Els dos relats són molt diferents però tots dos tenen un punt que els fa especials. Aquest el ritme en com es mostra la historia. Així que, en aquest cas, emeto un vot per cada relat de l’encontre.

  M'agrada

 4. Inclassificables i originals els dos relats contendents.
  Tots dos en línia amb el repte plantejat. Ni a dins ni afora.
  “Contrapunt”
  La crònica d’un desencontre anunciat. Una situació ben plantejada i figures literàries adients. Un relat real com la vida mateixa on el mòbil pren vida i les seves vibracions són sentiments amagats. Tal sembla que la nostra dependència d’aquests artefactes ens hagi portat a interpretar el seus sons. Una bona idea pel proper World Mobile.

  ” Ni a dins ni a fora”
  Fidel fil per randa al tema proposat.
  Una mica críptic, ens planteja i ens recorda que la última partida es juga més enllà de la vida. La subtil menció a la “dona pàl•lida” i el lluminós llindar al final del túnel sense traspassar, ens torna a situar “ni a dins ni a fora”.
  Imaginatiu escenari on la eufemísticament anomenada“dona pàl•lida” es presta a jugar-se l’anima del mestre en una partida d’escacs, tanmateix no n’estigui del tot segur si també la mestressa està enganxada a la xarxa i el seu joc es basi en l’aprenentatge dels vídeos de YouTube.

  Dit això, el meu vot es decanta per l’empat. Que menys que també ser fidel al tema plantejat.
  Ni a dins ni afora.
  Just en la línia divisòria entre ambdós contendents

  M'agrada

 5. El joc de paraules d’un és ben trobat; el patetisme del final d’una relació que s’endevina absorbent i dependent és extraordinari. Poca diferència entre els dos textos quant a qualitat. El to fa decidir, en aquest cas, per triar el text del contendent 7

  d.

  M'agrada

 6. Comentari cortesia de la microrelataire Mar de Nit:

  “El meu vot per aquest relat.
  La protagonista reviu l’escena d’ahir i podem acompanyar-la amb els seus sentiments, que tenen encara un punt de penediment (maleeix les frases…)
  Personalment penso que si feia mesos que tenia l’argumentació, ja era hora que ho deixés anar.
  M’agrada tot el que pot “vibrar” : Vibren súpliques. Vibren llàgrimes.”

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s